Închide

Organizatorul festivalului de film Transilvania de la Cluj, regizorul Tudor Giurgiu, e dezamăgit de noul ministru al educației: ”Sper ca dna Deca, în noua sa demnitate, să fie mai aplecată spre dialog, construcție, muncă și mai puțin preocupată de mediatizare și online”

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 04, 2022 0 149

Organizatorul festivalului de film Transilvania de la Cluj, regizorul Tudor Giurgiu, e dezamăgit de noul ministru al educației, numită ieri, Ligia Deca, cea căreia i-a cerut ajutorul pentru un program de educație media și i s-a răspuns că trebuie să completeze un formular ca evenimentul să fie promovat pe rețele sociale.

”În 2021 am trimis către Cotroceni, în atenția Dnei Deca (atunci consilier prezidențial pentru educație-n.red.), proiectul organizării la TIFF a unei Conferințe Naționale dedicate educației media/media literacy, în scopul de a aduna toți actorii principali din sistem și de a stabili un plan de acțiune pentru a putea include educația media și cinematografică în curriculum-ul școlar (fie și ca opțional), preluînd exemplele de bună practică din multe țări europene”, a relatat Giurgiu. ”Am întrebat dacă am putea circumscrie Conferința programului „România educată” și dacă am putea explora posibilități de colaborare. În mintea mea (naivă, as usual) era că vom face brainstorming împreună pe subiect, vom putea lucra alături de experții implicați în R.E (România Educată-n.red.), vom arăta profesorilor și inspectorilor cât de important e să dezvolți aceste competențe copiilor de la vârste fragede. Din răspunsul politicos primit am fost felicitați pentru demers și am înțeles că ar fi trebuit să completăm un formular pentru a fi promovați pe pagina romaniaeducata.eu și pe pagina de FB (Facebook-n.red.) aferentă. Iar noi, TIFF, primeam dreptul de a utiliza în comunicarea publică sintagma „eveniment sub egida Proiectului ”România Educată”. N-am mai răspuns nimic. Eu voiam implicare și colaborare, am primit info de cum putem fi promovați pe FB. Conferința s-a întâmplat, a fost un real succes, iar apoi am pus în practică ce ne-am propus: colegii mei derulează un proiect-pilot pe durata unui an de zile la un liceu din Cluj, au primit și alte solicitări din țară de la profesori interesați, sunt hands on pe proiect. Sper ca dna Deca, în noua sa demnitate, să fie mai aplecată spre dialog, construcție, muncă și mai puțin preocupată de mediatizare și online”.

Ligia Deca (40 de ani) a preluat  Ministerul Educației de pe postul de consilier al președintelui Iohannis. Aceasta a coordonat proiectul prezidențial România educată, criticat în mediile de specialitate pentru că nu aduce direcții concrete de acțiune. Este primul ministru al Educației care a fost președintele unei asociații studențești (ANOSR) și care nu are toate gradele de profesor sau cercetător – este lector universitar la SNSPA, unde predă Studii europene, din februariea anul acesta.

Citește și:

Ligia Deca, din echipa președintelului Klaus Iohannis, este noul Ministru al Educației. Și-a preluat mandatul, cu o plecăciune

Nici un comentariu

Scrie un comentariu