Închide

Organizatorii Electric Castle: peste 30.000 de fani la Bonţida, pentru ziua 1 de festival

ActualitateFestivalMuzica by Actual de Cluj - iul. 14, 2017 0 294

Prima zi oficială a Electric Castle a strâns 32.000 de participanţi, au contabilizat organizatorii festivalului de pe domeniul Banffy de la Bonţida.

Artistul britanic Beardyman a creat de la zero, alături de cei din fața scenei principale, ritmuri și melodii pe care doar cei prezenți la Electric Castle le-au putut asculta. A urmat unul din cele mai așteptate nume din festival, MODERAT. Momentul a fost și ultima șansă de a-i vedea pe MODERAT în această formulă, fiindcă din toamnă artiștii care formează această colaborare, respectiv Modeselektor și Apparat, își vor continua activitatea pe cont propriu, amintesc organizatorii EC. „Faptul că mă întorc în România și în mod special la Electric Castle este o confirmare a legăturii puternice cu această țară”, a împărtăşit Sebastian Szary de la Modeselektor, a cărui mamă este originară din București. Seara de joi s-a încheiat la scena principală cu artificiile declanșate pe beat-urile lui ZEDD, dar petrecerea a continuat până mult după răsărit la celelalte 8 scene.

Petrecerea continuă vineri, când scena principală se deschide cu Robin & The Backstabbers (ora 17), urmați de un moment inedit cu Fanfare Ciocârlia, orchestra care a dus ritmuri tradiționale din România pe marile scene ale lumii. Urmează de la ora 20 Dub Pistols, cei care revin an de an la castelul din Bonţida. De la 21:30, pe scena principală urcă UNKLE – primii artiști care au adus pe scenele mari stilul trip hop, o îmbinare a muzicii electronice cu hip-hop-ul.
Programul scenei Hangar by BT începe azi de la ora 16 cu The Case, urmați de Bohemiam Betyars (17:30), Luna Amară (19) și Punnany Massif (20:30). Cu misiunea de a prezenta artiști inediți pe scenele din România, Electric Castle 2017 propune azi o întâlnire cu GusGus. Islandezii sunt un nume consacrat pe plan internațional, cu 9 albume de studio în portofoliu și o carieră neobișnuită: s-au lansat inițial ca trupă de teatru și film, au devenit cunoscuți pentru muzica lor și au ajuns să fie o rampă de lansare pentru artiști. Alți zeci de artiști mixează pe celelalte 7 scene din festival, fiecare cu propriul stil muzical. Cei care vor să intre în industria muzicală sunt așteptați azi în zona EC Sessions by NN pentru workshopul „Mixing from scratch”. Sesiunile de azi mai includ stand-up comedy cu Toma Alexandru, un podcast transmis live de Epic Show, dar și prezentări susținute de artistul multimedia Klaus Obermaier, Csilla Hegedus de la fundația Transylvania Trust – curatoarea castelului, precum și Cosmin Bumbutz & Elena Stancu (Teleleu). Continuă campionatul Lay’s Beach Volley pentru profesioniști și amatori, dar și distracția în cele mai diverse forme: jocuri de lifesize pacman, bătăi cu perne și baloane de apă la Aperol Activities Area. Zona Fashion and Design Unplugged promovează designerii români în fața audienței internaționale Electric Castle, găzduiește întâlniri cu stiliști, fotografi și invitați speciali și oferă sesiuni de styling gratuite zilnic între 14 și 18.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare