Închide

După festival la Castel, festival în şură. Cine vine la ediţia a 2-a cu concerte la Mera

ActualitateFestival by Actual de Cluj - iul. 14, 2017 0 422

Vă lipsea un festival? Pe 27 iulie începe a doua ediţie de World Music pe scena… șurei din Mera. Pe lânga muzicieni din zona Carpaților, vin artişti cu muzică mediteraneană și celtică (Beltain și Brigan), muzică din Caribe (Guajiro Calentano) și folk din Statele Unite (The Resonant Rogues). Organizatorii mai promit şi chill zone în livadă.

În cele patru zile de festival, vor fi mai multe trupe de muzică folk. Sub numele de Rendhagyó Prímástalálkozóvor urca pe scenă „stele” de world music din Ungaria, precum Ágnes Herczku, Miklós Both, Róbert Lakatos și Kálmán Balogh. Ambasadorii invitaților din Ungaria vor fi Muzsikás, Parno Graszt și Fanfara Transilvania, cu melodiile ritmice din Balcani, care invită la dans.

Anul acesta vor urca pe scena șurei trei formații de world muzic, care reinterpretează muzica folk, printre care formația Sündörgő, distinsă cu premiul Fonogram (HU). Taraf de Naipu (RO) soșeste dintr-un sat din vecinătatea Bucureștiului, se inspiră din muzica lăutărească romă, iar Szalonna și trupa lui (HU) îmbină muzica de coarde cu muzica țigănească din cafenele.

Se anunţă program şi pe parcursul zilei: activităţi pentru cei mici şi pentru cei mari – cârciuma Folk.
Anul aceasta se deschide şi… Muzeul Bivolului. „Cei interesați vor fi introduși în activitatea de creștere a bivolului de către György Varga, fondatorul muzeului. Iar Dr. Tötszegi Tekla va prezenta tradițiile localnicilor și portul lor. În Studioul din șură vor fi prezentate filme documentare pentru cei care ar dori să afle mai multe despre world music și tradițiile muzicii din zona Călatei. Proiecțiile de film vor fi urmate de discuții purtate cu creatorii filmelor. Iar naratorul Gergely Agócs va spune povești. În curtea Szarka îi așteptăm pe cei interesați la activitățile de țesut comunitar, mai ales dacă sunt dornici să facă parte din acest eveniment creativ comunitar”, spun organizatorii.

În perioada festivalului va exista cursă regulată de la Cluj la Mera. Autocarele vor porni din oră în oră din fața Teatrului Maghiar de Stat și din Gara Mică. Se pun în vânzare 1000 de abonamente, la un preț de 99 lei, în cazul cumpărării în avans. Prețul unui bilet de zi este de 29 lei.

Evenimentul este susținut de Fondul Cultural Național din Ungaria (Nemzeti Kultuális Alap), Administrația Fondului Cultural Național și Fondul Bethlen Gábor

Nici un comentariu

Scrie un comentariu