Închide

Organizator de evenimente la Cluj: ”dacă nu cunoști oamenii potriviți, riști să nu primești răspuns”

EconomieTop News by Mihai Prodan - oct. 23, 2019 0 585

Un organizator de evenimente din Cluj reclamă atitudinea rece a celor care ar putea face un bine orașului, nu doar cu bani, și care preferă să-i ignore pe cei care ar chiar vrea să schimbe lucrurile.

Andrei Daiszler e cunoscut pentru evenimentele pe care le organizează de exemplu pe strada Potaissa, pe care o transformă regulat în piață de flori, pentru concursul cu premii de 1.000 de euro prin care cere idei de iluminare festivă a Clujului iarna, ori pentru Lights On Romania, evenimentul de mare succes cu proiecte artistice ce au implicat folosirea luminii, inclusiv aducerea unei Luni într-o biserică.

El critică însă atitudinea celor care l-ar putea ajuta dar care preferă să nu-i răspundă. ”E o chestiune care se aplică mediului privat și pe care nu o înțeleg încă nici eu foarte bine”, spune el pentru actualdecluj.ro. ”Mailuri fără răspuns, telefoane fără răspuns etcetera, deși tu ai vrea poate să ajungi la ei să discuți despre niște parteneriate, despre niște proiecte mai altfel, n-ai avea nevoie de bani din partea lor, poate ai avea nevoie de niște informații. În cazul în care nu cunoști oamenii potriviți, riști să nu primești răspuns de multe ori”.

Situația e total diferită în București, completează el: ”or la București, pe cât de necunoscuți suntem acolo, oamenii din zona de marketing par mai deschiși să audă idei, păreri, să afle cine ești și ce faci, asta e observația mea. Sunt proiecte de durată, care nu se pot concretiza într-o lună sau două, dar toate încep cu o discuție, or dacă ea nu are loc…”.

Daiszler spune că nu e vorba de o atitudine izolată: a contactat zeci de persoane pentru proiectele sale atât în București cât și la Cluj. ”Undeva la 20-30 de mailuri trimise, primesc în medie 5-7 răspunsuri la Cluj din partea unor persoane cu care nu ne cunoaștem, versus 20-30 de mailuri cu 12-15 răspunsuri la București … aș zice că e o medie apropiată de adevăr”.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
  • Articole similare