Închide

Orchestra care a deschis Festivalul Enescu vine la Cluj, aduce violonist și pianistă celebri

Cultură by Actual de Cluj - sept. 21, 2015 0 465

Orchestra care a deschis Festivalul Enescu vine la Cluj, cu spectacole peste o lună.

După ce a deschis prestigiosul Festival Enescu 2015 la Bucureşti, Orchestra Română de Tineret vine pentru prima dată la Cluj în 25 şi 26 Octombrie la Auditorium Maximum.

Orchestra s-a format în 2008, la iniţiativa violoncelistului şi directorului artistic al acesteia – Marin Cazacu, cu sprijinul Fundaţiei „Prietenii muzicii – Serafim Antropov”,  s-a format “Orchestra Română de Tineret” pentru a oferi celor mai talentaţi tineri muzicieni români şansa de a descoperi creativitatea colectivă si compoziţiile unor muzicieni pe care nu reușesc să îi studieze în şcoală. Orchestra are o medie de vârstă mică: între 18 și 28 de ani. Membrii săi sunt selectaţi dintre cei mai buni muzicieni din ţară şi sunt pregătiţi, încă de la înfiinţarea orchestrei, de renumitul dirijor Cristian Mandeal. Membră a EFNYO (European Federation of National Youth Orchestras), Orchestra Română de Tineret a participat la toate ediţiile Festivalului Internaţional „Enescu şi Muzica Lumii” de la Sinaia, începând cu anul 2008. Din 2011 a fost prezentă în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu” şi a triumfat în cadrul Festivalului Internaţional al orchestrelor de tineret „Young Euro Classics” de la Berlin. Sub bagheta lui Cristian Mandeal, tinerii susţin în perioada iulie-octombrie a acestui an mai multe concerte în Italia, Franţa, Austria, dar şi în România.

Concertele de la Cluj sunt susținute alături de violonistul Roman Kim în 25 octombrie, și respectiv de pianista Olga Scheps în 26 octombrie. „Sunt doi dintre cei mai sclipitori tineri muzicieni din lume”, spun organizatorii. Roman Kim, de exemplu, are doar 23 de ani. Primele premii la competiții naționale le-a câștigat la vârsta de doar 7 ani, și a fost acceptat în 2008 la Cologne College of Music, la doar 16 ani.

Biletele costă, în funcție de zona în sala de spectacole, între 30 și 100 de lei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare