Închide

Expoziție pentru copiii cu părinți închiși la Gherla, de mâine la Cluj. Exponatele se vând, cu banii se cumpără rechizite

CulturăEducaţie by Actual de Cluj - sept. 21, 2015 0 370

Mai mulți deținuți închiși la penitenciarul Gherla își expun lucrările de artă la Cluj, într-o expoziție cu vânzare dedicată școlarilor ai căror părinți sunt închiși în închisoare.

Expoziția cu vânzare „Hand-made Art”, dedicată școlarilor ai căror părinți sunt în detenție, va fi deschisă în Foaierul Bibliotecii Judetene „Octavian Goga” din Cluj-Napoca, între 22 și 25 septembrie. Expoziția va fi vernisată mâine la ora 13, când vin în foaier coordonatorul proiectului, lectorul universitar Lidia Stan, educatorul din cadrul penitenciarului Hortenzia Moțoc, și directorul fundației umanitare Rescue, Cosmin Giurgiu.

Lucrarile expuse sunt realizate sub îndrumarea Lidiei Stan, de către femei care execută pedepse privative de libertate în Secția exterioară Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla. Doritorii pot cumpăra exponatele zilnic între orele 15 și 17, iar banii colectați în urma acestei acțiuni vor fi folosiți de către Fundaţia Rescue pentru cumpărarea de rechizite școlare pentru 40 de copii proveniți din familii a căror părinți sunt privați de libertate, în urma unor condamnări la închisoare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu