Închide

Orașul vrea să devină Centru Olimpic de Excelență! „E o prioritate sprijinirea sportului”

Sport by Catalin Suciu - dec. 16, 2016 0 853

Consiliul Judeţean Cluj a anunțat că vizează încheierea unui parteneriat prin care orașul să devină un centru de pregătire olimpic, bazându-se în tot acest demers pe infrastructura sportivă existentă. Inițiativa CJ a fost transmisă conducerii Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR).

Azi, la CJ a sosit, de altfel, o delegație sportivă formată în fruntea cu Președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, Mihai Covaliu, discutându-se despre posibilitatea ca într-un viitor apropiat, orașul de pe Someș să devină un Centru de Excelență în Sportul Românesc.

„Municipiul Cluj-Napoca este, practic, singurul oraş din România care poate crea şi găzdui un Centru Naţional Olimpic pentru desfăşurarea de evenimente sportive – la Cluj–Napoca existând parc central, stadion, sală polivalentă, sala sporturilor, bazin de înot, parc sportiv, aflate una în vecinătatea celeilalte. Sportul este o prioritate pentru noi, mai ales sportul de performanță”, a povestit vicepreședintele CJ Cluj, Vakar Istvan. Consiliul Județean și-a oferit disponibilitatea înființării unei baze olimpice de antrenament la Cluj.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare