Închide

Trei transferuri de senzație pregătite de U Cluj

Sport by Catalin Suciu - dec. 16, 2016 0 5047

Echipa clujeană a încheiat pe primul loc prima parte a sezonului din liga a patra și n-are adversară în lupta pentru promovare. Universitatea își consolidează de pe acum un lot pentru anul viitor, când cel mai probabil va evolua în al treilea eșalon și va ataca accederea în liga secundă.

Sabău a avut deja discuții preliminare cu mai mulți jucători pe care vrea să-i atragă în proiectul demarat în vară. „Noi deja lucrăm la transferuri pentru liga a III-a. Am discutat cu mai mulți jucători, de pe la C, de pe la B și de la alt nivel. Avem în vedere mai mulți. Sunt fotbaliști pe care îi urmăresc, pe care i-am văzut deja la meciuri, am și discutat cu câțiva. Unii așteaptă să vadă dacă lucrurile sunt serioase la noi. Ei vin pe bani puțini, dar vor să știe că ne respectăm un angajament. Și așa este. Nu voi promite niciodată ce nu pot oferi, e foarte clar. Oferim un contract și îl respectăm, așa cum e și firesc și cum ar trebui să fie peste tot”, a povestit managerul lui U pentru actualdecluj.ro.

Trei dintre jucătorii vizați sunt Răzvan Cociș, George Florescu și Bogdan Ungurușan. Primul și-a încheiat contractul cu Chicago Fire, din SUA și se află în România, discutând deja despre posibilitatea de o întoarcere la Universitatea, formația pentru care a și debutat în fotbalul profesionist. Florescu intră în ultimele șase luni de contract cu Omonia Nicosia, iar în cazul în care nu-și va găsi un angajament în străinătate e foarte probabil să se retragă acasă, la Cluj. Ungurușan e la Pandurii Târgu Jiu și așteaptă pauză de iarnă, pentru a vedea ce se întâmplă cu echipa, gorjenii fiind ameninți cu falimentul.

Toți trei au discutat cu Ioan Ovidiu Sabău și sunt tentanți să se alăture Universității Cluj. Dacă nu în această iarnă, la vară, cel târziu.

„Am discutat și cu foști jucători care știu ce înseamnă Universitatea. Ne pregătim din timp pentru că obiectivul este acela de a ajunge în Liga 1. E un proces de durată, foarte dificil, dar realizabil pentru că se lucrează sănătos, curat”, a adăugat Sabău.

Antrenorul Marius Popescu vorbește și el despre achiziții. „Vrem să progresăm, să evoluăm, sunt jucători pe care îi urmărim în toate ligile. Ne dorim 3-4 foarte buni acum, în iarnă, iar la vară încă 3-4. Toate lucrurile le facem treptat. Jucători ca și Cociș sau Florescu nu mai trebuie să demonstreze, ei au demonstrat ce au avut. Ei oferă liniște în teren, echilibru. Vârsta nu contează, dacă te ajută corpul”, a spus antrenorul.

U Cluj e pe primul loc în liga a IV-a după 14 partide, având 13 victorii și o remiză.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.