Închide

Naționala de fotbal revine pe Cluj Arena!

SportTop News by Catalin Suciu - dec. 19, 2016 0 556

Comisia de Disciplină FIFA a comunicat FRF sancțiunile în urma evenimentelor de la partida România-Polonia din cadrul preliminariilor CM 2018, ultimul meci susținut de naționala noastră.

Forul mondial a decis că partida România-Danemarca, următorul meci oficial al „tricolorilor”, din aceeași campanie de calificare, se va disputa cu spectatori în tribune, decizia venind în urma apărării argumentate realizate de departamentul juridic al FRF. Cu toate acestea, partida nu se va putea disputa pe Arena Națională din București. Iată sancțiunile complete ale Comisiei de Disciplină FIFA:

– două meciuri din cadrul preliminariilor FIFA 2018 World Cup de pe teren propriu nu se vor disputa pe Arena Națională, sancțiunea aplicându-se cu privire la partida România-Danemarca din 26 martie 2017, iar executarea pentru cea de-a doua partidă fiind suspendată pentru o perioadă de probațiune de 2 ani

– amenda stabilită în sarcina FRF este de 95.000 de franci elvețieni plus 3.000 de franci elvețieni, costuri de procedură

În condițiile date, singurul stadion care ar fi viabil pentru a susține un meci precum cel cu Danemarca este Cluj Arena, în condițiile în care arena care se construiește la Craiova nu va fi gata în timp util. În acest moment, stadionul din Cluj e singurul care poate găzdui un meci internațional, care să ofere și un număr de locuri (28.000 ocupabile) rezonabil pentru fanii naționalei României. Numai că, la precedenta partidă, cea cu Muntenegru, de pe Cluj Arena, gazonul a lăsat mult de dorit. De altfel, oficiali ai FRF și membri din staff-ul naționalei au transmis la vremea respectivă că e puțin probabil ca echipa Națională să mai revină la Cluj pentru alte meciuri, acuzând starea proastă a gazonului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.