Închide

Orașul are o nouă viceprimăriță

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - apr. 04, 2017 1 475

Consilierul local Olah Emese, propusă de UDMR Cluj, este cea care va ocupa postul de viceprimar al Clujului, după demisia Annei Horvath care a ocupat această funcție în mandatul 2012-2016, plus încă 7 luni, în mandatul 2016-2020.

Chiar înainte ca Olah Emese să primească votul de încredere de la consilierii locali, opoziția a felicitat-o, la pachet cu UDMR despre care liderul PSD, consilierul Dan Morar, a spus că în sfârșit s-a decis și lucrurile au intrat în normalitate.

Olah Emese a promis că își va face cât mai bine treaba în administrație asigurând asupra deschiderii sale.

Tot la ședința Consiliului Local din 4 aprilie, a fost validat drept consilier local și Daniel Nistor, cel care a întregit grupul UDMR, după demisia, la final de 2016, a consilierului Csoma Botond după acesta a fost ales deputat.

Oficial: UDMR a găsit un nou viceprimar

Anna Horvath a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupție. Horvath e acuzată că a traficat pe lângă funcționarii din primărie influență pentru milionarul Fodor Zsolt de la care a primit abonamente la festivalul de muzică Untold pe care le-a dat voluntarilor din campania electorală din iunie 2016.

 

În plus, mai există și o sesizare de la Agenția Națională pentru Integritate (ANI) prin care Horvath a fost găsită în conflict de interese. ANI a informat DNA și Primăria că în perioada exercitării mandatului de viceprimar 2012 – 2016, Horvath a participat la ședința Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca, în cadrul căreia a fost adoptată o Hotărâre prin care s-a dispus alocarea sumei de 90.000 lei către Asociația Claudiopolis – Asociația pentru Dezvoltarea Comunității în cadrul căreia aceasta deține calitatea de președinte, și alocarea sumei de 30.000 lei Universității Sapientia din partea căreia persoana evaluată a beneficiat de foloase prin intermediul contractelor încheiate în calitate de cadru didactic.

Având în vedere că nu a primit câștig de cauză în procesul pentru ridicarea măsurii controlului judiciar, dar și cu noile acuze privind conflictul de interese, Anna Horvath a anunțat deja în 9 martie 2017 că își va da demisia din funcție. Ea a motivat căde cinci luni de zile este sub control judiciar și nu mai are nicio sursa de venit. În 20 martie și-a dat demisia din funcția de viceprimar,  aceasta urmând să activeze ca vicepreşedinte executiv al UDMR pe probleme de administraţia locală. Consiliul Local a luat act de demisia Annei Horvath la ședința din 21 martie. Atunci, UDMR n-a făcut nicio propunere pentru poziția de viceprimar. Anna Horvath va rămâne în continuare consilier local.

Un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare