Închide

Opt candidați pe un loc, la medicină dentară în limba franceză, la Cluj, universitatea din Cluj are cei mai mulți studenți străini din România

EducaţieTop News by Actual de Cluj - sept. 01, 2022 0 132

Opt candidați pe un loc, la medicină dentară în limba franceză, la Cluj.

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a anunțat azi finalizarea procesului de admitere a candidaților internaționali. Un număr de 1.800 de tineri s-au înscris în acest an pe cele 560 de locuri oferite de universitate pentru programele de studii de licență în limbile franceză și engleză din următorul an universitar. UMF Cluj este universitatea din România cu cel mai mare număr de studenți internaționali, cu aproximativ trei mii de studenți, din peste 60 de țări, de pe șase continente, după cum arată reprezentanții instituției de învățământ.

Candidații din acest an au provenit din 88 de țări, cei mai mulți venind din Franța, Germania, Elveția, Suedia, Italia, Grecia, Israel, Maroc, Tunisia, Nigeria, Algeria și Siria. UMF oferă pentru studenții străini trei programe de studiu de licență, cu predare în limba engleză sau franceză: medicină, medicină dentară și farmacie.

La programul de studiu Medicină, au fost disponibile 380 de locuri și au fost evaluate 1.128 de dosare. Cea mai mare concurență s-a înregistrat la programul de studiu medicină în limba franceză, cu 4 candidați pe un loc. La Medicină Dentară, s-au înscris 560 de candidați pentru o sută de locuri, iar concurența cea mai mare a fost tot la linia de studiu cu predare în limba franceză, cu 8 candidați pe un loc. La Facultatea de Farmacie, au fost scoase la concurs 80 de locuri la programul de studiu în limba franceză, la care s-au înscris 92 de candidați.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare