Închide

Opera din Cluj își deschide stagiunea cu concerte în aer liber în Parcul Etnografic. Ce pregătește

Cultură by Mihai Prodan - sept. 21, 2020 0 185

Opera Națională din Cluj deschide noua stagiune la începutul lunii octombrie, după ce luni de zile instituția de cultură a stat închisă din cauza pandemiei.

Noua stagiune debutează sâmbtă 3 octombrie, dimineața la ora 11, cu premiera ”Bastien și Bastienne” de W. A. Mozart, un titlu celebru și iubit de publicul de toate vârstele – dar nu pe scena operei, ci în aer liber, în Parcul Etnografic ”Romulus Vuia”.  Protagoniștii spectacolului sunt tenorul Eusebiu Huțan și soprana Lucia Bulucz, în rolurile titulare, alături de Corneliu Huțanu în rolul Colas, acompaniați de orchestra teatrului liric clujean, aflată sub bagheta dirijorului Flaviu Mogoșan.

Pe aceeași scenă în aer liber e programată, o zi mai târziu, la aceeași oră, ”Fata babei și fata moșului” de Florin Comișel.

Sala de spectacole se deschide cu o Gală de deschidere a stagiunii vineri 9 octombrie, la ora 19, cu un regal operistic oferit de soliștii Carmen Gurban, Veronica Fizeșan, Irina Săndulescu, Hector Lopez, Marius Budoiu, Sorin Lupu, Sebastian Balaj și Simonfi Sandor, acompaniați de orchestra Operei, sub bagheta dirijorului Adrian Morar.

Vineri 16 octombrie la aceeași oră 19 Opera programează ”Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini. ”Anotimpurile” de Antonio Vivaldi este primul spectacol coregrafic al acestei stagiuni duminică, 25 octombrie, ora 19.  Ultima invitație lirică a lunii octombrie e programată vineri 30 octombrie, tot la ora 19, ”Paiațe” de Ruggiero Leoncavallo. ”Siguranța publicului, a artiștilor și întregului personal al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca este prioritară, astfel că fiecare eveniment va respecta cu atenție toate normele și recomandările prevăzute de lege. Pentru a ne bucura pe deplin de spectacolele programate, au fost adoptate măsuri speciale de distanțare obligatorie la 1,5 metri și astfel reducerea gradului de ocupare a locurilor din sală, obligativitatea purtării măștilor de protecție, asigurarea dezinfectării regulate a suprafețelor și adaptarea evenimentelor”, arată reprezentanții instituției de cultură.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.