Închide

O scriitoare din Cluj primește premiul Uniunii Scriitorilor pentru cel mai bun debut în limba maghiară

Cultură by Actual de Cluj - sept. 15, 2020 0 78

O scriitoare din Cluj primește premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru cel mai bun debut în limba maghiară.

Juriul pentru decernarea Premiilor Uniunii Scriitorilor din România pentru anul trecut, alcătuit din Mihai Zamfir ca preşedinte al juriului, Gabriela Gheorghişor, Ioan Holban, Angelo Mitchievici, Ovidiu Pecican, Cornel Ungureanu şi Răzvan Voncu, a anuțat că a decernat premiul de debut pentru o carte în limba maghiară clujencei Borcsa Imola, pentru volumul de nuvele ”Magnebehat (Magnebeşase)”, apărut la editura Erdelyi Hirado din Cluj-Napoca.

Juriul pentru minorităţi a fost compus din Markó Béla ca președinte, Dagmar Maria Anoca, Slavomir Gvozdenovici, Ivan Kovaci și Karácsonyi Zsolt.

Borcsa Imola spune pentru actualdecluj.ro că volumul e o colecție de povestiri: ”acestea sunt povestirile unui oraș mic din Secuime, o farmacistă tânără se mută în oraș și femeia de serviicu din farmacie îi spune aceste povestiri. Majoritatea sunt despre perioada de tranziție de după 1990, câteva din comunism și câteva din zilele noastre. Dar poate fi orice oraș din estul Europei, sunt cam aceleași experiențe”, spune ea.

Borcsa a absolvit facultatea de farmacie la UMF Cluj în 2014 și ulterior și-a făcut rezidențiatul tot la Cluj. De trei ani s-a întors în orașul natal, Târgu Secuiesc.

Să mai spunem că premiul pentru Cartea de Traduceri i-a fost decernat clujeanului Marius Tabacu, pentru traducerea din limba maghiară a volumelor I-III din ”Trilogia transilvană” de Miklos Banffy, apărută la editura Institutului Cultural Român.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare