Închide

Om de afaceri clujean, apropiat de Arpad Paszkany, vizat de procurorii DNA. "Au fost la birou, mi-au pus niște întrebări, normal că am răspuns, că asta e viața"

ActualitateTop News by Mihai Prodan - feb. 05, 2015 0 561

Omul de afaceri clujean Florin Ciorca a fost vizat azi de procurorii DNA în dosarul amplu în care au avut loc în această dimineață percheziții în mai multe județe, inclusiv la Cluj.

Ciorca a fost vizitat la biroul său de procurorii DNA, în fața cărora a trebuit să dea o declarație referitoare la tranzacționarea unui teren, în Constanța, dar acesta spune că nu a fost implicat sub nicio formă în achiziția terenului. „Au fost la birou, mi-au pus niște întrebări, normal că am răspuns, că asta e viața; era vorba despre o firmă care achiziționat ceva teren în Constanța, nici nu mai știu exact cînd, prin 2007, și m-au întrebat dacă am cunoștință despre tranzacție; știam despre ea, dar nu am fost implicat deloc, s-a cumpărat un teren pentru construcția unui mall, dar eu nu eram acționar și nici în conducerea firmei nu eram”, a spus Ciorca pentru actualdecluj.ro, adăugând că a dat o declarație scrisă în fața procurorilor.

Ciorca a negat că procurorii i-ar fi percheziționat biroul sau domiciliul. „Mi-au pus numai niște întrebări”, a spus el.

Ciorca a fost reprezentantul Polus Real Estate în firma care urma să construiască cel mai mare cartier rezidențial de după Revoluție în Cluj, Cartierul Tineretului, și a fost directorul complexului comercial Polus Center când acesta era deținut de omul de afaceri Arpad Paszkany.

Amintim, procurorii DNA fac cercetări astăzi într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de corupție comise în perioada 2008 – 2014 și au descins în această dimineață în 13 locații din București, Constanța și Cluj, din care una este sediul unei instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, arată procurorii DNA; care nu dau mai multe informații. “Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, spun aceștia.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.