Închide

Oficial. Răspuns la criza creșelor, după legea care le trece în subordinea Ministerului Educației: Primăria Cluj-Napoca va susține financiar unitățile din oraș cu diferența de bani necesară pentru a păstra personalul și salariile

ActualitateAdministrațieEducaţieTop News by Actual de Cluj - iun. 15, 2022 0 208

Creșele din Cluj-Napoca vor rămâne cu personalul în formula actuală și cu drepturile salariale integrale, anunță primarul municipiului, Emil Boc.

Primarul a răspuns că situația s-a rezolvat, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și că primăria Municipiul Cluj-Napoca va susține financiar creșele peste costul standard per antepreșcolar.

Așadar, primăria va plăti mai puțin decât până acum pentru creșe, având în vedere noua legislație și transferul de responsabilități, dar va putea totuși direcționa fonduri.

Mâine, joi, va avea loc o ședință de îndată a Consiliului local pentru aprobarea noului cadru legal care ar asigura continuitatea funcționării creșelor în municipiul Cluj-Napoca, cu același personal ca până acum.

Amintim, noua legislație care prevede trecerea creșelor din administrarea primăriei în cea a Ministerului Educației a creat îngrijorare la nivel local: cu această modificare, doar în Cluj-Napoca s-ar putea pierde între 30 și 50 de posturi, ar scădea numărul persoanelor care se îngrijesc de copiii foarte mici (sub 3 ani) și ar fi scăzut salariile. Personalul din creșe a intrat în grevă japoneză și s-au lansat și petiții de susținere a îngrijitorilor.

Primarul Emil Boc spunea săptămâna trecută că administrația locală negociază pentru rezolvarea problemelor. Soluțiile propuse pentru Cluj: creșele ar putea să funcționeze ca înainte, iar sumele care ar veni de la centru pentru costurile cu personalul să fie suplimentate din bugetul local. De asemenea, s-a propus ca îngrijitorii să fie asimilați, ca posturi, infirmierilor, ceea ce ar însemna posibilitatea menținerii salariilor.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare