Închide

Oamenii lui Boc, nemulțumiți că trebuie să-i facă deputați pe liberalii lui Nicoară

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - aug. 21, 2016 0 734

Fuziune dintre PNL și PDL e departe de a se fi încheiat. Cel puțin la Cluj, cele două tabere politice coninuă să acționeze separat, ba chiar să se boicoteze reciproc când vine vorba de asumarea unor decizii.

Desemnarea candidaților pentru alegerile parlamentare a devenit, în acest moment, principala sursă de dezbateri și nemulțumiri în sânul partidului. Pe de-o parte sunt vechii liberali, sub conducerea lui Marius Nicoară, care insistă pentru un număr egal de locuri eligibile, atât pentru Parlament cât și pentru Senat. De cealaltă parte sunt vechii PDL-iști, oamenii lui Emil Boc, care au de partea lor argumentul scorului electoral. Altfel spus, PDL-iștii îi tratează pe colegii lor din PNL cu multă superioritate, conștienți că scorul electoral al Partidului Național Liberal a crescut la Cluj datorită primarului Emil Boc și președintelui Consiliului Județean, Alin Tișe. În consecință, PDL-iștilor le vine greu să accepte pretențiile lui Nicoară, mai ales că acesta vrea să-l trimită în Parlament pe un propiat de-al său – Marius Mânzat (actualmente vicepreședinte de Consiliu Județean, foto sus, stânga) – personaj care e aproape inexistent din punct de vedere politic. Nici nominalizările din tabăra lui Emil Boc nu sunt mai reușite, dar cu toate acestea PDL-iștii se cred mai buni și insistă pentru realizarea unui sondaj de opinie, în baza căruia să fie validate candidaturile celor propuși pe lista alegerilor parlamentare – informează sursele Actualdecluj.ro.

Nici primarii nu-s de partea lui Nicoară 

Dacă PNL va scoate peste 50% din voturile de la algerile parlamentare, ar însemna să obțină până la 6 mandate în Parlament și alte 2 în Senat. Liderul Vechiului PNL, Marius Nicoară și-a făcut calculele și vrea trei mandate pentru oamenii săi. De asemenea, se așteaptă ca un mandat de senator să-i revină, evident, lui. Pentru Camera Deputaților i-a nominalizat pe Adrian Oros (care deține și în prezent un mandat de deputat și care nu s-a remarcat prin absolut nici o inițiativă), pe Marius Mînzat (reprezentat al organizației PNL Dej, care la algerile locale a scos un scor absolut dezastruos), și pe Mircea Abrudean (secretarul PNL, specialist în accesarea fondurilor europene). Sursele Actualdecluj.ro au informat că mai mulți primari din vechiul PNL și-au exprimat dezacordul cu privire la modul în care s-au făcut nominalizările pentru alegerile parlamentare. Un primar din zona Dej ar fi chiar dispus să ceară public ca Mînzat să fie scos de pe listă. Lideri din PDL s-ar fi exprimat la rândul lor în defavoarea lui Mînzat, având în vedere că acesta nu ar fi contribuit cu mai nimic la succesul electoral al PNLCluj, de la alegerile locale. În cazul în care sondajul de opinie nu îl va poziționa pe Mînzat pe un loc favorabil, liderii din vechiul PDL îi vor cere lui Marius Nicoară să renunțe la candidatura sa- mai spun sursele Actualdecluj.ro

Propunerile vechiului PDL pentru Parlament 

Printre propunerile care vin din tabăra lui Emil Boc se regăsesc membri vechi din PDL precum Tudor Ștefănie (fost primar al municipiului Turda) și Florin Stamatian (fost prefect și consilier local). De asemenea, pe listă s-au înscris și soldățeii tineri ai lui Emil Boc, respectiv Ovidiu Câmpean (care a slujit administrației PDL și care s-a și ales cu o funcție de director în cadrul Primăriei Cluj), Radu Moisin (fost viceprimar în mandatul lui Sorin Apostu) sau Rareș Niculescu (fost europarlamentar, strategul lui Boc în campanii electorale). Pentru că a servit intereselor de partid și în special lui Emil Boc, bătrânul consilier local Ionică Pop a primit și el promisiunea că va fi sprijinit pentru a obține un loc în Parlament. Pe aceeași listă, din vechiului PDL s-au mai înscris consilierii județeni Mariana Leș, Cristian Haiduc și Călin Tuluc. Mai sunt prezenți și Gabriela Leș și Marcu Walter. De asemenea, Alin Tișe s-ar afla și el pe listă, însă, el a subliniat că va rămâne președintele Consiliului Județean Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.