Închide

O vânzătoare din Cluj a delapidat firma care a angajat-o cu peste zece mii de euro prin anularea a mii de bonuri fiscale pe care trebuia să le dea clienților

ActualitateTop News by Mihai Prodan - iul. 22, 2021 0 2194

O vânzătoare din Cluj a delapidat firma care a angajat-o cu peste zece mii de euro prin anularea bonurilor fiscale pe care trebuia să le dea clienților.
Firma păgubită a făcut plângere penală pentru delapidare iar femeia a fost trimisă în judecată luna trecută. Procesul a fost unul rapid, căci femeia și-a recunoscut faptele.
Acuzația e una de delapidare în formă continuată iar faptele au început încă din 2018. În actul de sesizare al instanței s-a reținut, în esență, că inculpata, în calitate de vânzătoare la un magazin din Mănăștur, având ca atribuții vânzarea produselor și încasarea contravalorii acestora,  a anulat bonuri fiscale care trebuiau înmânate clienților care cumpărau respectivele produse și ulterior și-a însușit sumele de bani aferente acestor bonuri din casieria magazinului. Prejudiciul total – 52.802,14 lei, adică peste zece mii de euro.

Iată modul de operare: inculpata storna bonurile fiscale clienților care nu solicitau bonul fiscal pentru produsele cumpărate, însușindu-și banii achitați de aceștia. E vorba de nu mai puțin de 3.763 bonuri fiscale. ”Inculpata a recunoscut săvârșirea faptei cu ocazia audierii în calitate de inculpat, arătând modul de operare folosit. Aceasta a arătat că după ce clienții comandau produsele și ea le scana, le ștergea din calculator, apăsând butonul aferent unei pungi de plastic, în valoare de 50 bani, pentru ca aparatul să emită un bon fiscal, în scopul de a nu trezi suspiciunea clienților magazinului. Ulterior, când nu era văzută de colege, inculpata își însușea sumele de bani aferente bonurilor fiscale stornate”, a explicat instanța.

Inculpata și-a recunoscut faptele și a achitat prejudiciul. Pedeapsa dată de instanța Judecătoriei Cluj-Napoca – un an de închisoare cu suspendare și termen de supraveghere doi ani. Decizia a fost dată în urmă cu două zile și poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.