Închide

O universitate din Cluj vinde flori, din producția proprie

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 08, 2022 0 248

O universitate din Cluj vinde flori, din producția proprie.

Mușcate și begonii la ghiveci, puse în vânzare la Sera floricolă din campusul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj.

Florile sunt scoase la vânzare de luni 11 aprilie, e vorba de mușcate și begonii la ghiveci, produse chiar în universitate, la sera floricolă din campus, în Mănăștur. Astfel, specialiștii de la Disciplina de Floricultură au produs în seră aproximativ patru mii de plante floricole – begonia anuală, în șase variante de culoare, dar și mușcate semicurgătoare în trei variante de culoare și mușcate clasice în 11 feluri de culoare.

O begonie la ghiveci costă trei lei, iar mușcatele – 10 lei. Acestea se vând de luni până vineri între orele 8 și 14 iar universitatea roagă clienții să aibă propriile ambalaje pentru transport. USAMV anunță că în preajma Sărbătorilor Pascale vor intra la vânzare și răsaduri de legume produse la sera legumicolă din campusul universității. De asemenea, Stațiunea de Cercetare Horticolă (SCH) a universității a scos deja la vânzare primele răsaduri din această primăvară – salată verde, gulie albă și roșie, varză chinezească. Alte zeci de mii de răsaduri de flori și legume sunt pregătite la SCH și vor intra la vânzare, în aproximativ zece zile, în magazinul stațiunii din Cartierul Gheorgheni.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu