Închide

O universitate din Cluj scoate la vânzare flori arbuști la ghiveci din producția proprie

Educaţie by Actual de Cluj - apr. 10, 2024 0 118

O universitate din Cluj scoate la vânzare flori arbuști la ghiveci din producția proprie.

Mușcate și alte specii floricole, arbuști la ghiveci și stoloni de căpșun, la vânzare în serele Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, din 15 aprilie.

Universitatea scoate la vânzare de săptămâna viitoare specii floricole și arbuști la ghiveci, precum și stoloni de căpșun, toate produse de specialiștii de la Facultatea de Horticultură și Afaceri în Dezvoltare Rurală, la serele din campusul universității și la Stațiunea de Cercetare Horticolă. Mușcatele costă între 12 și 28 de lei în funcție de mărimea ghiveciului. La sera floricolă din campus sunt disponibile mușcate de mai multe culori Pelargonium x hortum zonale – ”mușcate clasice” și Pelargonium peltatum, mușcate curgătoare, alături de Dipladenia sanderi. La sera de la Stațiunea de Cercetare Horticolă sunt disponibile, tot în mai multe culori, mușcate tiroleze, calliope, clasice, dar și țânțărică, lobelia, fuchsia ori brumărea, florea miresei, crăițe, gazania, flori de piatră, cârciumărese, flori de pai plus arbuști la ghivece – mur și zmeur și stoloni de căpșun. Prețurile celorlalte specii floricole se situează între 6-30 de lei, în funcție de mărimea ghivecelor.

La sera din cadrul stațiunii USAMV se pot comanda și jardiniere în diverse combinații de flori, care au avut succes și în anii trecuți. Tot acolo se regăsesc și răsaduri de numeroase soiuri de legume, destinate plantării în spații protejate și care sunt deja disponibile spre vânzare.

Să adăugăm că de ieri universitatea vinde și răsaduri de legume, primele din această primăvară, pentru plantări în sere sau solarii. Găsiți răsaduri de tomate, ardei iute, castraveți sau vinete la trei lei bucata, dar și vărzoase și plante aromatice la doi lei bucata.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare