Închide

O universitate din Cluj face atelier gastronomic cu produse proprii, bucătarii fac gulyas la ceaun

Educaţie by Actual de Cluj - nov. 05, 2019 0 232

Sute de studenți gătesc rețete inovative la o universitate din Cluj, într-un proiect dedicat și clujenilor pasionați de gastronomie.

Zeci de rețete inovative, pentru care se vor folosi și produse din fermele proprii ale Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca vor fi gătite și prezentate de studenți de la Facultățile de Agricultură, Zootehnie și Biotehnologii și Știința și Tehnologia Alimentelor, într-un atelier demonstrativ în 8 noiembrie la ora 10.30 în campusul universității. Atelierul are și un juriu în concurs, compus din reprezentanți ai mediului de afaceri și specialiști în domeniu, care premiază cele mai bune rețete cu premii în bani, de până la 1.000 de lei.  ”Invitația se adresează și publicului larg, pasionat de gastronomie, rețete inovative sau simpla degustare a bunătăților marca USAMV Cluj-Napoca, între care se vor afla și cidru, must de struguri și suc de mere, toate provenite din stațiile pilot ale Facultății de Știința Tehnologiei Alimentelor, unde sunt produse în scop didactic”, explică reprezentanții universității.

Produsele din fermele proprii ale USAMV – lapte, ouă, brânzeturi, mezeluri și altele – sunt scoase la vânzare iar alături de meniurile care vor fi prezentate de studenți, bucătarii universității vor găti și gulyas la ceaun, unde este invitat și publicul larg.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags