Închide

O universitate din Cluj, care a livrat cei mai mulți doctori în inteligență artificială din țară, singura din România în Institutul European pentru Inovare

EducaţieTop News by Actual de Cluj - feb. 19, 2021 0 354

O universitate din Cluj, care are cea mai bună facultate din țară în domeniu, e singura din România membră a Institutului European pentru Inovare și Tehnologie.

E vorba de universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, ce a anunțat azi că a fost acceptată ca membru al European Institute of Innovation & Technology (EIT), singura universitate din România care are acest statut. ”UBB are cea mai mare facultate de informatică din România și una din cele mai competitive din țară”, explică rectorul Daniel David. Acesta adaugă că universitatea din Cluj, cea mai mare din România după numărul de studenți și printre cele mai bine cotate, și-a făcut un ecosistem de IT – între altele a generat cei mai mulți doctori în inteligență artificială din România și a dezvoltat servicii, inclusiv prin machine learning, pentru companii mari ca Banca Transilvania sau mai multe spitale județene, prin minare de date sau realtiate virtuală și roboterapie ori cibersecuritate.

European Institute of Innovation & Technology este un organism al Uniunii Europene creat în 2008 pentru a sprijini activitatea de inovare a Uniunii Europene. EIT este parte a programului cadru al Uniunii Europene pentru Cercetare și Inovare, iar EIT Digital este o componentă a EIT axată pe digitalizare, inovare și sprijinirea antreprenoriatului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu