Închide

O treime din banii de la stat care vor veni din piața jocurilor de noroc, odată cu noua legislație, direcționați către programe de tratare a dependenței

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - oct. 07, 2023 0 46

Cel puțin asta ajunță PNL pe Facebook, după ce executivul a aprobat, joi, 5 octombrie, ordonanţa de urgenţă care reglementează domeniul jocurilor de noroc.

Pe pagina de Faebook a PNL se arat că modul în care funcţionează piaţa jocurilor de noroc se va schimba fundamental, după aplicarea normelor prevăzute în ordonanţa aprobată de Guvern, Astfel, arată liberalii, o parte din banii colectați de stat vor fi folosiți pentru programe de tratare a dependenței.

Estimările arată că contribuțiile plătite de firmele din domeniu vor aduce bugetului de stat un plus de 132 milioane lei pentru restul anului în curs şi 450 milioane lei pentru întreg anul următor, mai scrie PNL.

”Modul în care funcţionează piaţa jocurilor de noroc se va schimba fundamental, după aplicarea normelor cuprinse în reforma propusă de Ministerul Finanţelor, condus de liberalul Marcel Boloş. Contribuţiile care vor fi plătite de companiile din acest domeniu vor fi majorate, urmând să aducă bugetului de stat un plus de 132 milioane lei pentru restul anului în curs şi 450 milioane lei pentru întreg anul următor”, a transmis, sâmbătă, 7 octombrie, PNL, într-un comunicat de presă postat pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit liberalilor, cu 30% din aceşti bani se vor finanţa programe de prevenţie şi tratare a dependenţei. ”Ca noutate legislativă, pentru securizarea veniturilor bugetare, companiile din domeniu vor fi obligate la contractarea unei poliţe de asigurare care să garanteze plata taxelor şi a impozitelor datorate. Pentru a putea activa în România, operatorii din această piaţă trebuie să aibă sediul social în ţară şi să se înscrie într-un registru care va fi disponibil online. Astfel, vor fi mai uşor de găsit informaţiile despre operatori, licenţele pe care le deţin şi sediile pentru care au autorizaţie de derularea a acestor activităţi”, a mai transmis PNL.

Potrivit noii legislații, vânzarea băuturilor alcoolice în locurile în care se desfăşoară jocuri de noroc va fi interzisă. ”Potrivit ministrului de Finanţe Marcel Boloş, această reformă are scopul protejării jucătorilor vulnerabili, a creşterii veniturilor bugetare, dar şi a aducerii de mai multă ordine şi transparenţă în cadrul legal în care funcţionează companiile de jocuri de noroc”, mai scrie PNL.

Executivul a aprobat, joi, 5 octombie ordonanţa de urgenţă care reglementează domeniul jocurilor de noroc.

vezi și:

REPORTAJ Formidabilii. Cum am petrecut o zi într-o sală de păcănele

 

Vezi și: Un clujean care a spart cu ciocanul aparate de jocuri de noroc în Florești beat și supărat că și-a pierdut banii la ”păcănele”, condamnat la amendă penală

foto ilustrativ: slots

Nici un comentariu

Scrie un comentariu