Închide

O șoferiță din Cluj a fost condamnată la închisoare, cu suspendare, după ce a lovit o femeie cu mașina, în timp ce ieșea din parcare, și i-a rupt acesteia piciorul

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 01, 2022 0 174

O șoferiță din Cluj a fost condamnată la închisoare, cu suspendare, după ce a lovit o femeie cu mașina, în timp ce ieșea din parcare, și i-a rupt acesteia piciorul.

Faptul s-a petrecut în 6 iunie 2019, dar verdictul în cauză a venit în urmă cu câteva zile. Instanța a reținut că inculpata a efectuat o manevră de mers înapoi pe aleea de acces auto dintre două imobile din Câmpia Turzii fără să se asigure corespunzător, a pătruns pe trotuarul care mărginea suprafaţa carosabilă, surprinzând şi accidentând-o pe persoana vătămată, care circula regulamentar pe trotuar în calitate de pieton, în urma accidentului persoana vătămată suferind leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare un număr de peste 130 de zile de îngrijiri medicale.

În ziua respectivă, în jurul orei 10.20 inculpata s- a urcat la volanul autoturismului personal marca VW Golf parcat pe aleea de acces auto, cu intenţia de a pleca din locul respectiv. Dorind să întoarcă autoturismul, a efectuat o manevră de mers înapoi în cursul căreia a pătruns cu partea din spate a autoturismului pe trotuarul care mărginea suprafaţa carosabilă şi deoarece nu s-a asigurat corespunzător, nu a observat-o pe persoana vătămată, care circula regulamentar pe trotuar în calitate de pieton, surprinzând-o şi accidentând-o. În urma impactului victima a căzut la sol, autoturismul trecând cu roata spate stânga peste piciorul drept al persoanei vătămate. Impactul nu a avut o intensitate mare, pe autoturism nefiind constatate urme de lovire (înfundare, zgâriere) în zona de contact cu victima. Aceasta se explică şi prin faptul că impactul s-a produs imediat după pornirea de pe loc, autoturismul având o viteză redusă, se arată în documentele instanței.
În urma contactului cu autoturismul, victima a căzut la pământ, iar roata din spate stânga a autoturismului a trecut peste gamba piciorului drept, cauzându-i leziuni la nivelul gambei, respectiv o fractură deschisă. Persoana vătămată a fost transportată la Spitalul Municipal Câmpia Turzii, unde a fost diagnosticată cu fractură 1/3 distală ambele oase gambă dreaptă, plagă deschisă comunicând cu o fractură şi a rămas internată, fiind supusă unor proceduri de urgenţă, respectiv toaleta chimică şi mecanică a plăgii, debridarea ţesuturilor devitalizate, extragerea eschilelor osoase, sutura plăgii, montarea unei extensii transcalcaneene. În 27 iunie 2019 victima a fost supusă unei intervenţii chirurgicale în cadrul căreia s-a procedat la reducerea deschisă şi osteosinteza maleolei peroniere, prin montarea unei plăci anatomice cu 12 şuruburi.

Șoferița a fost condamnată la un an de închisoare pentru vătămare corporală din culpă, suspendată pentru un termen de doi ani. Decizia a fost luată în 27 iulie de Judecătoria Turda și nu e definitivă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu