Închide

O siglă cu numele orașului, cu litere de mari dimensiuni, va fi montată într-un nou parc pregătit în Cluj-Napoca. Va fi gata în toamna lui 2021

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mai 01, 2020 0 3148

Numele orașului Cluj-Napoca va fi scris cu litere gigantice în noul parc de 21,3 hectare pregătit de Primărie cu bani europeni pe Bulevardul Muncii. Va fi al doilea parc ca mărime din Cluj, după Parcul Central, care are 14 hectare, având în vedere că Primăria pregătește și Parul Est pe 53 de hectare. Ar putea să cadă pe locul III, dacă se va materializa celălalt plan al administrației de a face 40 de hectare de pădure-parc în Făget. Parcul Tineretului-Pădurea Clujenilor, a intrat în șantier oficial în această primăvară. Anul trecut s-a lucrat la partea de proiectare. Obiectivul urmează să fie gata în toamna lui 2021. În acest nou parc se vor planta peste 1500 de arbori de mari dimensiuni.

Pe șantierul de pe Bulervardul Muncii lucrează compania Nord Conforest în asociere cu Proiect Construct Regiunea Transilvania care au câștigat contractul de proiectare și execuție scos la licitație de Primărie. Valoarea contractului este de 15.987.325,64 lei fără TVA din care: 326.200 lei fără TVA pentru servicii de proiectare și asistență tehnică, iar 15.661.125,64 lei fără TVA valoarea aferentă execuției lucrărilor.

„Anul trecut s-a lucrat la partea de proiectare. Anul acesta a fost instalat, din primăvară, șantierul pe teren. S-a început cu organizarea de șantier și cu amenajarea drumurilor. Teremenul de execuție a lucrărilor din contract este de 19 luni. Am primit asigurări că acest parc se va termina mai repede, așa cum s-a întânplat și cu parcul mai mic situat Între Lacuri și realizat de același constructor”, a explicat Ovidiu Cîmpean, director în Primărie.

Pădurea Clujenilor – Parcul Tineretului va avea 21,3 hectare și urmează să fie un parc recreativ. El se va amenaja în spatele proprietăților amplasate între Str. Voroneț – Bd. Muncii nr. 239 și după proprietatea de la adresa – Bd. Muncii nr. 249. Parcul implică plantații masive, atât pentru stabilizarea solului cît și pentru asigurarea zonelor de recreere. Vor fi plantați 1505 arbori de mari dimensiuni. Pe taluzuri sunt propuși arbuști târâtori, graminee și arbuști decorativi. Sunt prevăzute și parcări, circa 200 de locuri supraterane, o zonă administrativă, parcări pentru biciclete și stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice dar și zone cu facilități sportive, un amfiteatru sau zone dotate și cu mobilier urban. În parc va funcționa și o tiroliană. Investiția implică și relocări de utlități.

De asemenea, s-a propus și montarea unei sigle gigantice cu numele orașului pe un deal al parcului.

(zonificare PUZ, intre timp Primăria a renunțat la zona de luciu de apă)

Primăria derulează acest proiect cu bani europeni. El are valoarea totală de peste 22,8 milioane de lei din care valoarea neramburabilă este de peste 9,9 milioane lei, restul fiind fonduri din bugetul local.

Documentația de urbanism pentru acest parc a fost realizată de Tegra Plus din Săvădisla pentru peste 100.000 lei și e semnată de arhitectul Viorel Pușcaș.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare