Închide

O școală din Gherla e tot în șantier, de peste doi ani, nici în anul școlar 2023-2024 nu va suna clopoțelul. Ce explicații are primarul

Din județ by Actual de Cluj - sept. 05, 2023 0 230

Lucrările de extindere și modernizare a Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Gherla, prin mansardare și construirea unei săli de sport, stau pe loc de un an și jumătate, deși ar fi trebuit terminate într-un an. Nici în anul școlar care stă să înceapă aici nu se va auzi clopoțelul, iar elevii vor face cursuri tot în alte locații din oraș.

Proiectul în valoare de 20 milioane de lei, din care 16,7 milioane din fonduri europene, prevedea începerea lucrărilor în octombrie 2020 și finalizarea după un an. Nu s-a întâmplat deloc așa. Șantierul s-a deschis abia în februarie 2021, e drept, cu elan mare, dar care s-a stins repede. După un an, pe șantier a început să se instaleze linișitea, când stadiul de execuție era de doar 15%. Executantul, firma Sinai Compimpex din Iclod, care subcontractase lucrarea de la Castrum Corporation din Negrești Oaș, un „duet” care a mai trecut pe la Gherla, a oprit execuția, după ce au apărut probleme legate de calitatea lucrărilor, arată gherlainfo.ro.

Spațiile de învățământ insuficiente ca număr au impus amplasarea de containere, transformate în săli de curs. Au fost amplasate astfel de containere la școala de pe str. Dragoș Vodă, iar alte containere vor fi aduse la școala de pe strada Romană din acest an școlar, astfel încât elevii să nu fie nevoiți să facă cursuri după-amiază, spune primarul Ovidiu Drăgan.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare