Închide

O producție epică a Operei Naționale din Cluj deschide festivalul Bucharest Opera Festival, peste câteva zile

Cultură by Actual de Cluj - mai 24, 2024 0 74

O producție epică a Operei Naționale din Cluj deschide festivalul Bucharest Opera Festival, peste câteva zile.
Este a treia ediție a festivalului Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition, iar în deschidere Opera Națională Română din Cluj-Napoca prezintă în 7 iunie, spectacolul ”La Fanciulla del West” de Giacomo Puccini.

”O producție grandioasă, cu decoruri impresionante și costume autentice, ce s-a bucurat de o premieră de mare succes în Stagiunea 2022-2023 la Opera clujeană, invită publicul în atmosfera Vestului American, pentru a explora epoca Goanei după aur! Unul dintre cele mai apreciate și speciale titluri din repertoriul operistic internațional, o operă ce se cântă rar în România și care nu se află în prezent în repertoriul niciunui alt teatru liric din țara noastră, promite publicului o experiență unică prin distribuția extraordinară, marcând totodată Anul Puccini pe scena Operei bucureștene”, prezintă instituția clujeană de cultură.

După succesul operei Madama Butterfly, Puccini căuta un nou libret, în cele din urmă alegând piesa ”The Girl of the Golden West” a autorului american David Belasco. După finalizarea libretului în 1909, Puccini a avut nevoie de aproape un an pentru a termina partitura. Având premiera mondială în anul 1910 la Metropolitan Opera, ”La Fanciulla del West” a arătat fascinația compozitorului pentru culturile exotice. În acest caz, el se îndreaptă spre California, pentru a explora epoca Goanei după aur.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare