Închide

O pacientă cu COVID-19 a rămas înzăpezită în Cluj, la Mărișel

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - nov. 23, 2020 0 318

O femeie din Mărișel confirmată cu noul coronavirus a rămas blocată în zăpadă în timp ce se întorcea de la o ședință de dializă cu o ambulanță privată. A fost nevoie de intervenția salvamontiștilor clujeni care au dus pacientă în siguranță acasă.

Echipa Salvamont-Salvaspeo Cluj a intervenit în cursul dimineții de sâmbătă, 21 noiembrie, pe raza localității Mărișel, în vederea preluării unei paciente rămase înzăpezite cu ambulanța care o transporta, după ce a fost anunțată situația la dispeceratul 112. Intervenția a fost mai dificilă având în vedere că pancienta avea și COVID-19 și a fost nevoie de luarea tuturor măsurilro de precauție pentru a se elimina riscurile de contaminare a echipei de intervenție.
„Cu ajutorul vehiculului pentru sarcini utilitare achiziționat de Consiliul Județean Cluj, au reușit să ajungă la ambulanța privată rămasă înzăpezită. Autoutilitara transporta o pacientă din localitatea Mărișel, care se întorcea acasă în urma unei ședințe de dializă avute la o clinică de profil din municipiul Cluj-Napoca. Ajuns la fața locului, echipajul Salvamont Cluj a preluat pacienta și a transportat-o la domiciliul acesteia, în Mărișel. Intervenția a fost una de o complexitate ridicată, datorată atât condițiilor meteo nefavorabile de la acel moment, cât, mai ales, faptului că respectiva persoană era confirmată cu infecția Covid-19. În acest sens, salvatorii care au participat la intervenție au luat toate măsurile de precauție necesare, atât pe perioada transportului cât și după, pentru eliminarea oricărui risc de contaminare”, a anunțat Consiliul Județean, cel care coordonează Serviciul Salavamont.
sursa foto: CJ Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare