Închide

O organizație culturală din Cluj, premiată la gala Administrației Fondului Cultural Național. ‘Acești 10 ani u însemnat o muncă grea, de prea multe ori la limita autoexploatării’

Cultură by Actual de Cluj - ian. 15, 2020 0 87

O organizație culturală din Cluj a fost premiată aseară la gala Administrației Fondului Cultural Național.

E vorba de Federația Fabrica de Pensule din Cluj-Napoca, ce a primit aseară Premiul pentru rezistenţă în cultură. ”Organizaţia a reuşit să realizeze de la înfiinţare un număr mare de expoziţii, spectacole, prezentări video, proiecţii de film, conferinţe, simpozioane, ateliere, programe educative şi de artă, dezbateri, a creat un spaţiu de referinţă cu care se asociază, a dat artişti consacraţi şi creatori locali şi internaţionali, a reuşit să-şi definitiveze un public numeros, a construit o comunitate ai cărei membri se implică nu doar în producţii culturale, ci şi în dezvoltarea politicilor culturale”, a motivat juriul. ”Este important să ne reamintim că sutele de expoziții, spectacole, ateliere, dezbateri și variile proiecte, succesul și stabilitatea premiate azi înseamnă de fapt zece ani neîntrerupți de “transformări instituționale” – care, în realitatea trăită a lucrătorilor Fabricii au însemnat o muncă grea, de prea multe ori la limita autoexploatării. Credem că lumina reflectoarelor trebuie să cadă pe lucrătorul cultural, pe condițiile acestuia de lucru, între nesiguranța existențială și capturare. Ca un prim pas, trebuie să spunem: slavă mâinii de lucru!”, au replicat reprezentanții Fabricii de Pensule.

Juriul care a decis nominalizaţii ediţiei a fost compus din Mihaela Cîrjan – Asociaţia Actorilor Romi /Giuvlipen (Bucureşti), Ovidiu Daneş – Fundaţia Dala (Sibiu/ Bucureşti), Mara Mărăcinescu – Asociaţia Punctart (Bucureşti), Timotei Nădăşan (Cluj-Napoca), Alina Negru – Asociaţia REcult (Timişoara), Ozana Nicolau – Asociaţia Art Revolution (Bucureşti), Laura Orlescu – One World Romania (Bucureşti) şi Dumitru Rusu – Asociaţia Birou pentru Artă şi Cercetare Urbană.

Mai jos gala de aseară:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu