Închide

O nouă prelungire la contractul de 4 miliarde lei pentru 62 de trenuri de scurt-parcurs : noul termen pentru depunerea ofertelor este 26 septembrie

Economie by Actual de Cluj - sept. 15, 2022 0 158

Ministerul Transporturilor prin Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a prelungit până pe 26 septembrie termenul-limită pentru depunerea ofertelor la contractul de până la 4 miliarde lei pentru achiziția a 62 de trenuri noi de scurt-parcurs. Este o nouă prelungire la licitația lansată pe 16 mai și care avea termen inițial pentru depunerea ofertelor 4 iulie, așadar o întârziere de peste două luni și jumătate față de calendarul inițial cauzată și de clarificările/contestațiile pe care le-au depus companiile interesate. Autoritatea pentru Reformă Feroviară a cumpărat în primăvară 20 de trenuri noi de lung parcurs (Interregio) de la Alstom, iar vineri, 16 septembrie semnează o suplimentare de contract pentru încă 17 rame RE-IR după cum Economedia a transmis luni. De asemenea, ARF a lansat în august o nouă licitație pentru alte 20 de trenuri Inter Regio, arată economedia.ro.

Achiziția celor 62 de trenuri Regio, de scurt parcurs este finanțată din fonduri europene nerambursabile (POT 2021-2027) și din bugetul de stat al României, este împărțită în 3 loturi și acoperă câte o regiune a țării:

Lotul 1 (Est) – include 20 de trenuri care vor deservi municipiile București, Ploiești, Buzău, Focșani, Bacău, Iași și Suceava. Valoarea licitației: între un miliard și 1,3 miliarde lei.
Lotul 2 (Centru – Vest) – include 23 de trenuri care vor deservi municipiile Brașov, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Bistrița, Cluj Napoca, Arad, Timișoara și Reșița. Valoarea licitației: între un 1,2 și 1,5 miliarde lei.
Lotul 3 (Sud) – include 19 trenuri care vor deservi direct municipiile București, Ploiești, Brașov, Constanța și Alexandria, prin intermediul nodului feroviar învecinat. Trenurile din acest lot vor asigura inclusiv legătura cu stațiunile de pe Valea Prahovei. Valoarea licitației: între 984 milioane lei și 1,2 miliarde lei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare