Închide

Autostrada Transilvania, cronica unui eșec așteptat : Compania de Drumuri ratează din nou, atribuirea contractului pentru lotul cu viaductul început de Bechtel la Suplacu de Barcău (1,6 kilometri)

Economie by Actual de Cluj - sept. 16, 2022 1 266

Compania de Drumuri încă nu are un contract semnat pentru lotul Suplacu de Barcău-Chiribiș, un tronson cu o lungime de 26 km. care include viaductul început de Bechtel la Suplacu de Barcău (1,6 km.) Practic, la aproape doi ani de la lansarea licitației, CNAIR este departe de a finaliza procedura de achiziție, ba chiar demersurile pentru anularea licitației sunt contestate de constructorul Selina care a contestat descalificarea ofertei, potrivit Asociației Pro Infrastructură.

Acest lot de pe Autostrada Transilvania este oglinda neputinței din transporturi, începând cu contractul Bechtel, continuând cu rateurile Corsan în 2016 și Construcții Sibiu în 2019 respectiv procedura actuală, a patra, lansată în decembrie 2020, deci acum aproape doi ani, arată economedia.ro. Însă problemele lotului Suplacu de Barcău – Chiribiș cu o lungime de 26 kilometri nu au apărut în mandatul ministrului Grindeanu, ci sunt mai vechi. Astfel, în urmă cu un an, Comisia de Evaluare din CNAIR decidea anularea licitației pentru că cele patru oferte (Erbașu, Selina, Rizzani și Erg Inșaat) sunt neconforme, soluție infirmată, însă la vârful Companiei de Drumuri. Ulterior, în 2022, după continuarea procedurii, lotul câștigat de Erbașu a intrat în tăvălugul contestațiilor, CNSC și CAB răsturnând deciziile Companiei de Drumuri, după cum Economedia a scris aici. În Sistemul Electronic de Achiziții Publice SEAP, termenul de evaluare pentru lotul câștigat inițial de Erbașu este 5 septembrie (depășit) licitația figurând „în desfășurare”.

 

Un comentariu

  1. Zise Drulă: nevermore! Pentru că așa se exprima și vulpea când nu ajungea la struguri, citez: „dă-i naibii că oricum erau acri”. Cu alte cuvinte, dacă tot nu ai putut demonstra nimic cât timp aveai hățurile transporturilor un mână, cât de minunat este să arăți cu degetul, exact ca și microbiștii de pe margine, ronțăind semințe de floare și scuipând cojile in ceafa altora. Minunat!

Scrie un comentariu