Închide

O medalie de argint pentru un elev din Cluj la Olimpiada Balcanică de Matematică din Chișinău

Educaţie by Actual de Cluj - mai 04, 2019 0 201

O medalie de argint pentru un elev din Cluj la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori.

E vorba de Dragoș Crișan, de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca (în fotografie la Olimpiadă, al doilea din dreapta), care face parte din lotul României la competiție, care s-a întors cu două medalii de aur și patru de argint din competiție.

Lotul olimpic de matematică al României şi-a trecut în palmares șase medalii la a XXXVI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori care are loc până mâine în Chișinău. Medaliaţi cu aur şi anul trecut, la Belgrad, Edis Memiş de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa şi Leon-Roland Bălan-Tribus de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi-au reeditat performanţele, obţinând premii de acelaşi calibru. Medaliile de argint au fost adjudecate de Sergiu-Ionuţ Novac (Colegiul Naţional „C. Brediceanu” din Lugoj) – laureat cu argint în 2018, Darius-Cristian Lazea (Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare), Sebastian Mihai Şimon (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Dragoş Crişan (Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca).

La ediţia 2019 a Olimpiadei Balcanice au participat echipe din 17 ţări: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Republica Moldova, România, Serbia şi Turcia, ţări membre cu statut permanent, şi Azerbaijan, Italia, Kazakhstan, Arabia Saudită, Turkmenistan şi Marea Britanie – ţări cu statut de invitat.

Conform regulamentului de organizare şi desfăşurare, fiecare stat participant, cu excepţia celui organizator, are dreptul să înscrie în concurs o echipă formată din maximum șase elevi din învăţământul liceal, a căror vârstă nu depăşeşte 20 de ani la data desfăşurării competiţiei. Probele presupun rezolvarea individuală a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră, pe durata a patru ore şi treizeci de minute.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu