Închide

Asociația ziariștilor din Cluj face ateliere ca să-i învețe pe jurnaliști cum să-și construiască un brand

ActualitateEducaţie by Actual de Cluj - mai 03, 2019 0 56

Una dintre puținele asociații profesionale ale ziariștilor din țară, Asociația Profesioniștilor din Presă – Cluj, anunță azi că lansează o serie de conferințe, chiar de ziua libertății de exprimare, 3 mai.
Seria de conferințe Cluj Press Talks debutează peste două săptămâni

APPC lansează Cluj Press Talks cu o primă ediție duminică 19 mai iar invitați sunt jurnalistul George Buhnici, antreprenorul clujean Sergiu Biriș și expertul în branding Magor Kádár  de la Facultatea de Științe Politice.  „o presă liberă, pluralistă și independentă” poate să existe numai dacă jurnaliștii țin pasul cu schimbările care se produc în societate și reușesc să se adapteze la cerințele „erei digitale” fără a abdica de la principiile etice și deontologice care stau la baza „celei de-a patra puteri în stat”, arată APPC.

Cu ocazia Zilei Libertății Presei, APPC anunță demararea proiectului Cluj Press Talks, o serie de workshopuri al căror scop este să genereze o platformă de idei și schimburi de experiență care să permită dezvoltarea unei prese independente, profesioniste și rentabile. ”
Disoluția modelului tradițional de business de media, internetul și platformele mobile au bulversat fluxurile de capital din industrie și au schimbat atât modul în care publicul consumă mass-media, cât și modul în care jurnaliștii fac presă. Peste tot în lume, mass-media caută încă soluții de sustenabilitate economică în noul context tehnologic, iar succesele sunt puține, punctuale și aparent nereproductibile.
În cadrul acestui proiect, jurnaliștii clujeni alături de specialiști din toată țara, persoane interesate și implicate în mass-media, vor explora diferite modalități de a crea conținut editorial, vor aborda profesionist noile tehnologii și medii de comunicare și își vor însuși informații care le vor permite dezvoltarea personală și profesională”, arată asociația ziariștilor din Cluj. „Brandingul personal va fi tema evenimentului și nu pentru că vrem să devenim politicieni, ci vrem să fim jurnaliști care se pot adapta la nisipurile mișcătoare din presa de astăzi și, în același timp, pot să-și păstreze profesia fără compromisuri”, spune președintele asociației, Remus Florescu.
Evenimentul va avea loc duminică, 19 mai, de la ora 17, la sediul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării  de pe strada Minerilor, iar intrarea este liberă pe bază de înscriere.

Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj (APPC) activează de 14 ani pentru creșterea gradului de profesionalizare al jurnaliștilor și îmbunătățirea calității presei clujene și e prima astfel de asociație înființată în afara Capitalei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Tags