Închide

O firmă din familia ACI Cluj face incubatorul de afaceri pentru romi

AdministrațieTop News by Luminiţa Silea - dec. 11, 2014 0 882

Execuția halelor pentru IMM-uri de la Pata Rât cu bani europeni a fost adjudecat către firma controlată de familia Așchilean – Nord Conforest cu terț susținător ACI Cluj. Contractul a fost semnat la finalul lunii noiembrie la valoarea de peste 1,2 milioane de lei.

La licitația care a avut loc în octombrie au depus oferte două familii de firme – Nord Conforest cu terț susținător ACI Cluj, controlate de familia Așchilean și Ganeli Prodexim cu terț susținător Canion Impex, controlate, printre alții, de Mihaly Kiss (prin societatea Dedal sau Canion Impex, acesta a mai lucrat cu primăria clujeană pe partea de lucrări la străzi sau reparații la unitățile de învățământ). Dar și TCI Contractor General care a câștigat recent un alt contract cu primăria clujeană pentru amenjarea centrului TEAM din Lomb tot în cadrul unui proiect cu finanțare europeană.

Cel mai mic preț la licitația pentru edificarea halelor de la Pata Rât a fost oferit de Nord Conforest, așa că au primit contractul. Acesta s-a semnat în 27 noiembrie la valoarea de peste 1.265.000 lei.

romi 4

Contractul scos la licitație de primăria clujeană a fost estimat la 1.276.00 lei și implică construirea a două hale destinate IMM-urilor din domeniul reciclării deșeurilor. Acestea fac parte din proiectul primăriei cu finanțare europeană “Incluziunea grupurilor defavorizate prin crearea de locuri de muncă durabile în zona Pata Rât”, proiect în valoare de peste 1,8 milioane de lei. Halele vor fi construire în vecinătatea rampei de la Pata Rât.

La finalul proiectul, halele vor fi populate cu IMM-uri din domeniul colectării seclective. De asemena, vor fi angajate în cadrul afacerilor și câteva persoane de etnie romă. Potrivit primăriei, în ceea ce privește administrarea noului incubator de afaceri destinat romilor pe care primăria l-a gândit pentru zona Pata Rât, viitoarele hale vor fi date unor societăți private, în urma unei proceduri publice.

Foto: Mihai Hendea

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare