Închide

O fabrică de medicamente din Cluj anunță că livrează sute de mii de pastile pentru lupta împotriva coronavirusului. ”Virusul are un ”câlcâi al lui Ahile””

ActualitateSănătateTop News by Actual de Cluj - oct. 14, 2020 0 1017

sursa foto terapia.ro

O fabrică de medicamente din Cluj anunță că livrează prima cantitate de sute de mii de tablete ale medicamentului pe care îl folosesc pacienții cu forme ușoare și medii de infecție cu coronavirus.

Fabrica de medicamente Terapie SA a anunțat că de mâine livrează prima cantitate de 220.000 de tablete de favipiravir, medicamentul folosit de pacienții infectați cu coronavirus, dar care dezvoltă forme ușoare ale infecției. Mâine cantitatea intră în depozitele Unifarm SA. În total ar urma să fie livrate 770.000 de tablete, în următoarele șase luni.

”Provocările pandemiei COVID-19 au însemnat, pe lângă o cursă fără precedent pentru dezvoltarea unui vaccin, şi nevoia urgentă a unui tratament antiviral eficient. Conform ultimelor cercetări medicale, virusul SARS-CoV-2 are un „călcâi al lui Ahile”. Este vorba despre ARN – polimerază virală, o enzimă esenţială pentru multiplicarea virusurilor în celulele umane. Noile dovezi justifică utilizarea antiviralelor care blochează această enzimă pentru tratamentul COVID-19″, arată Terapia SA.

Favipiravir este un medicament antiviral, inhibitor al ARN – polimerazei, dezvoltat și utilizat în Japonia din 2014 și în China din 2016, pentru tratamentul gripei severe sau a gripei cauzate de tulpini noi de virus gripal. Este folosit și pentru tratamentul de urgență sau compasional al gripei, dar și Ebola, virusul rabic, norovirusul și virusul febrei severe cu sindrom trombocitopenic. ”Dovezile clinice recente în Covid-19 au arătat că favipiravir ameliorează modificările radiologice pulmonare cu eliminarea mai rapidă a virusului, în patru zile față de 11 zile, fiind superior lopinavir – ritonavir și mai bine tolerat. Mai mult decât atât, favipiravir reduce durata bolii până la vindecare, de la 14,7 la 11,9 zile, numărul pacienților cu forme ușoare sau moderate care au primit favipiravir și s-au vindecat fiind cu 28% mai mare în comparație cu tratamentul standard”, mai arată producătorul de medicamente.

Terapia SA Cluj-Napoca este cel mai mare producător de medicamente din România.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu