Închide

Care e rolul Clujului în uriașul proiect de infrastructură cu are americanii vor să lege Constanța de Gdansk

ActualitateTop News by Actual de Cluj - oct. 14, 2020 0 1682

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, spune că uriașul proiect de infrastructură finanțat de americani, care să lege Constanța de Gdansk printr-o autostradă și o cale ferată, implică și Clujul.

”Propunem să abordăm opțiunea ca această rută să străbată doar state membre ale UE și NATO. E mult mai ușor de realizat și, în perspectiva în care vorbim de România și Bulgaria intrate în spațiul Schengen, acest coridor va fi unul foarte, foarte ușor de accesat”, a spus Bode, la HotNews live. ”Vorbim despre coridorul Constanța-București, finalizat, București-Predeal, finalizat, Predeal-Brașov am reușit să semnăm contractul pentru cei 26 de kilometri realizarea documentației, Brașov-Sighișoara, semnat contract, Sighișoara -Coșlariu, realizat. Și aici avem două ramificații. Coridorul de la Coșlariu până la ieșirea spre Ungaria, până la Curtici, respectiv ceea ce noi ne dorim, să realizăm legătura între Coșlariu și Cluj Napoca și mai departe Cluj-Napoca-Episcopia Bihor pentru că acesta este cel mai scurt traseu posibil”.

Citește și:

Proiect de infrastructură uriaș: Americanii vor să construiască o cale ferată și autostradă din Portul Constanța în Gdansk, Polonia

Nici un comentariu

Scrie un comentariu