Închide

Proiect de infrastructură uriaș: Americanii vor să construiască o cale ferată și autostradă din Portul Constanța în Gdansk, Polonia

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - oct. 10, 2020 2 1176

SUA vor să lege Portul Constanța de Marea Baltică printr-un proiect de infrastructură uriaș, a anunțat, vineri, Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, cu ocazia semnării Acordului interguvernamental dintre România și Statele Unite, de la Departamentul Energiei, transmite g4media.ro.

Proiectul prevede construcția unei autostrăzi și a unei căi ferate care vor lega Marea Neagră de Marea Baltică.

„Vom începe derularea unui nou proiect pentru România, împreună cu Polonia, pentru construirea unei autostrăzi și căi ferate, care să lege Constanța, de la Marea Neagră, cu Gdansk, de la Marea Baltică. Acest proiect de infrastructură va reprezenta un beneficiu uriaș pentru economiile României și Poloniei, dar și pentru economiile din regiune, ani buni de acum încolo”, a declarat Adrian Zuckerman.

Tot vineri, SUA și România au semnat un acord istoric pentru finanțarea cu 8 miliarde de dolari a construirii reactoarelor 3 și 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă.

Proiectul va fi coordonat de AECom și implementat de un consorțiu de companii din SUA, România, Canada și Franța, a anunțat Ambasada SUA în România, pe Facebook.

SUA au fost reprezentate de secretarul Departamentului de Energie Dan Brouillette și de ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman. România a fost reprezentată de ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Popescu.

„Acest proiect de la Cernavodă, în valoare de 8 miliarde de dolari, prin care se va recondiționa Unitatea 1 și se vor construi Unitățile 3 și 4, va contribui la independența energetică a României și va reprezenta o paradigmă a viitoarelor proiecte româno-americane de dezvoltare economică și energetică”, a declarat Zuckerman, printre altele, la semnarea acordului.

2 comentarii

Scrie un comentariu

Articole similare