Închide

O clujeancă pentru șefia adjunctă a parchetului Instanței Supreme, interviul e live pe Internet UPDATE A fost aleasă unanim

ActualitateTop News by Actual de Cluj - dec. 29, 2016 0 409

Doi pentru șefia adjunctă a procuraturii generale a Parchetului Instanței Supreme, unul e din Cluj.
Procurorii Laura Oprean și Bogdan Licu susți în această dimineață interviurile pentru funcțiile de prim-adjunct și respectiv adjunct al procurorului general al Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție. Cei doi se află deja în funcții, dar numai cu delegare pe șase luni, din vară. La ora transmiterii acestei știri Laura Oprean susținea interviul în fața comisiei, acesta e transmis în direct pe site-ul CSM.
Cei doi au fost propuși în funcție de ministrul justiției. Interviurile au loc la Consiliul Superior al Magistraturii.
Laura Oprean e procuror-șef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj. E procuror de 17 ani, timp în care a fost, între altele, șef și șef-adjunct al DNA și procuror-șef al DNA Cluj.

Planul managerial al Laurei Oprean numără 36 de pagini și nouă capitole, între care soluțiile sale pentru optimizarea organizării și funcționării instituției, alocarea corectă a resurselor, dinamizarea activităților investigative pe dmenii prioritare și moduri în care poate fi redusă durata procedurilor judiciare.
La capitolul despre alocarea judicioasă a resurselor umane și materiale Laura Oprean propune o redesenare a hărții judiciare, prin reorganizarea parchetelor de pe lângă judecătoriile cu volum redus de activitate ori de rearondare a circumscripțiilor teritoriale. „Pentru înlăturarea dezechilibrului existent în distribuirea volumului de dosare și lucrări între unități, la nivelul parchetelor de pe lângă judecătorii, ce a generat o supraîncărcare a unor unități din reședințele de județ, cea mai bună soluție o reprezintă desființarea unităților mici, prin reiterarea proiectelor ce, într-o conjunctură politică neprielnică, nu au primit o soluție legislativă favorabilă”, arată aceasta în proiectul de management.

UPDATE Laura Oprean a trecut testul în unanimitate: toți cei cinci din comisia de examinare și-au dat girul pentru aceasta.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare