Închide

O clujeancă a fost condamnată definitiv la zece luni de închisoare, cu suspendare, după ce a luat la bătaie o altă femeie, în Florești

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 16, 2022 0 442

O clujeancă a fost condamnată definitiv la zece luni de închisoare, cu suspendare, după ce a luat la bătaie o altă femeie, în Florești.

Faptele s-au petrecut în 14 iunie 2019, în jurul miezului nopții, iar ultima decizie în procesul care le-a urmat a fost dată ieri, la Curtea de Apel, și e definitivă.

Prin actul de sesizare a instanței s-a reținut că în 14 iunie 2019, în jurul miezului nopții, după ce s-a întors de la muncă, respectiv de la un local din Cluj-Napoca unde lucrează ca solist vocal, persoana vătămată s-a oprit într-un local din Floreşti, de pe strada Eroilor, pentru a consuma o bere. În acest local i-a cunoscut pe inculpată și pe un martor din dosar, împreună cu care a consumat mai multe băuturi alcoolice până în jurul orelor 6 dimineața, când cei trei au plecat din locaţia respectiva la locuinţa martorului sus-menţionat din Floreşti, unde au continuat să consume băuturi alcoolice. În jurul orelor 07.30, persoana vătămată împreună cu inculpata au părăsit locuinţa martorului, deplasându-se la locuinţa acesteia, din Florești. Aici cele două au continuat să consume băuturi alcoolice, iar la un moment dat, în jurul orei 14 din motive rămase necunoscute anchetei inculpata a trântit-o la podea pe persoana vătămată, fapt ce i-a produs leziuni. Ulterior inculpata i-a aplicat mai multe lovituri în două reprize victimei în diferite zone ale corpului.

Într-un final persoana vătămată a reușit să iasă din apartament, a strigat pe casa scării după ajutor și a bătut la ușa apartamentului unei femei ce a fost audiată ca martoră în dosarul deschis ulterior. Inculpata a ieșit după persoana vătămată, iar în fața ușii martorei amintite mai sus, inculpata a lovit-o pe cu mâna și a tras-o de păr, după cum se arată în motivarea instanței Curții de Apel Cluj. Relativ la acest aspect, persoana vătămată a precizat că în acel moment inculpata a început să o lovească cu pumnii în zona capului, lovind-o şi cu capul de peretele din apropiere, motiv pentru care a ţipat cu putere în speranţa că va fi auzită de alte persoane. În momentul în care inculpata a încercat să o ridice de jos pe persoana vătămată, aceasta din urmă a muşcat-o de braţ, care îi ţinea mâna la gură pentru a nu striga. Persoana vătămată a suferit leziuni traumatice ce au necesitat 4-5 zile de îngrijiri medicale, conform certificatului medico-legal depus la dosar. Conform fişei de observaţie de la Unitatea de Primire a Urgențelor, persoanei vătămate i s-a pus următorul diagnostic: ”hemoragie subconjunctivală ochi stâng, marci traumatice faciale, hematom frontal stâng, echimoze labiale, contuzie toracică, contuzie abdominală, escoriaţie mână dreaptă faţă dorsală, genunchi bilateral şi toracic posterior, afirmatic agresiune”.

La audieri, inculpata a recunoscut doar voalat comiterea faptei. Aceasta a fost condamnată în februarie de către Judecătoria cluj-Napoca la zece luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, dar a atacat decizia la Curtea de Apel; aceasta din urmă a menținut această pedeapsă, modificând doar locul în care inculpata va presta munca neremunerată în folosul comunităţii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare