Închide

O bucată din colosul industrial CUG, cu 8.000 angajaţi în comunism, scoasă mâine la licitaţie. Care e preţul şi ce primeşti în schimb

Economie by Mihai Prodan - apr. 28, 2014 0 860

Dacă vă gândeaţi că vremea vânzării la fier vechi a combinatelor comuniste ale Clujului s-a încheiat, aflaţi că una dintre secţiile fostului colos CUG e scoasă la licitaţie chiar mâine, de către Finanţele Publice.


E vorba de o licitaţie pentru secţia mecano-sudură a Fortpres CUG SA, una dintre firmele desprinse, după privatizare, din fostul Combinat de Utilaj Greu (CUG) de pe platforma industrială a Clujului.
Preţul nu e mic: peste 2,5 milioane de lei fără TVA, fapt care urcă preţul total de deschidere a licitaţiei la peste 3,15 milioane de lei.

În plus, clădirea e ipotecată pentru 815.000 lei la Direcţia Finanţelor Publice Cluj.

cug imagini

Secţia de mecano-sudură a ajuns în patrimoniul Fortpres CUG în martie 1991, atunci când fostul CUG a fost împărţit în şase societăţi comerciale distincte, în scopul de a adapta producţia fostului CUG la noile realităţi ale tranziţiei. Fortpres CUG este 100% privată de zece ani, din 2004, când pachetul majoritar de acţiuni a fost cumpărat de ucrainienii de la Industrialnîi Soiuz Donbassa (Uniunea Industrială a Donbass-ului) din Doneţk.

Hala de mecano-sudură are cinci deschideri şi un depozit acoperit, un cuptor de 80 metri pătraţi, dar şi 5 deschideri. Toate – pe un teren de 2.700 metri pătraţi, şi el obiect al licitaţiei.

cug

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.