Închide

O bancă importantă devine partenerul oficial al Festivalului „Untold”. Cine mai urcă pe scenă

ActualitateFestivalMuzicaTop News by Cosmina Fernoaga - mart. 05, 2015 0 2420

Untold Festival are un buget estimat la 4 milioane de euro, iar Primăria Cluj Napoca contribuie cu numai 400.000 de euro, a menționat directorul evenimentului Bogdan Buta. Restul de bani vor fi asigurați din vânzarea biletelor (2/3), precum și de la o serie de parteneri privați. Buta a dezvăluit numele partenerului oficial al Festivalului, Banca Transilvania: „Noi am mai lucrat cu Banca Transilvania și pentru alte evenimente. Și de data aceasta se va implica atât financiar cât și pe zona de logistică, astfel încât să ne putem permite să asigurăm un nou concept de plată în interiorul festivalului. Vor contribui inclusiv la promovarea festivalului”. Liderul Federației Share, Vlad Pop, responsabil direct cu programul  „Cluj 2015, capitala europeană a tineretului”, a menționat că întreg evenimentul a acapart atenția și pe plan internațional: „Vom semna un protocol de colaborare și cu Ambasada Marii Britanii. De asemenea, avem semnale de la foarte mulți tineri din afara țării care s-au angajat să ne sprijine și să colaboreze cu noi”.

Cel mai mare festival al Clujului. Cine mai vine?

Untold Festival se va desfășura între 30 iulie și 2 august, în cadrul programului „Cluj 2015, capitala europeană a tineretului”. Evenimentul se anunță a fi unul de execepție: „Ne propunem să organizăm unul dintre cele mai mari evenimente muzicale din Europa și promitem că UNTOLD Festival va fi mai mult decât un festival, va fi o experiență senzorială unică, în România”, a transmis Bogdan Buta. La acest festival sunt așteptați zilnic între 60.000 și 10.000 de participanți. Vor fi prezenți în mare parte, tineri pasionați de muzică EDM, rock, pop-rock, reggae, dub, drum and bass și funk, din toată țara și de peste hotare.  Până în prezent s-au vândut  în jur de 25.000 de abonamente. Pe scena festivalului vor urca  Avicii, David Guetta, ATB, Fedde Le Grand, John Newman, Tinie Tempah, Patrice, Aronchupa, Fedde le Grand, Andy C, Tujamo, Pendulum Dj Set, DJ Premier, Wilkinson, Bondax, Foreign Beggars, P Money, Akua Naru, Crazy P, Jeru the Damaja, Onra (live), Mr Woodnote & Eva Lazarus, Nightmares on Wax (dj set), Subcarpați, Șuie Paparude. Evenimentul se va desfășura pe minimum 10 scene și va beneficia de sprijinul a 1.000 de voluntari.

DSC_0049

 

Personajul de poveste creat de UNTOLD Festival

Inspirat din festivaluri de categoria Major Festivals din Europa și Statele Unite ale Americii, UNTOLD Festival promite minimum 80 de ore de party incendiar în care Clujul se va transforma în destinația turistică muzicală a verii. Povestea spusă pe ritmul muzicii, începe în inima Transilvaniei, pe tărâmul în care vampirii, ielele, lostrițele uriașe și alte personaje fantastice trec granița înspre lumea reală. UNTOLD 2015 este doar începutul unei lumi vizuale pline de farmec și mister, în care Clujul devine tărâmul magic unde personaje precum Prâslea cel Voinic sau Greuceanu prind viață, a explicat și Adrian Chereji. Personajul emblemă al festivalului va fi balaurul cu trei capete: „Am vrut ceva special pentru evenimentul nostru. Ceva reprezentativ pentru Cluj, pentru spațiul transilvănean românesc, care să ne și ajute să ne diferențiem. Aceste personaje, bune sau rele în basme, vor străpunge barierele din lumea fantastică și vor fi fi peste tot în lumea reală a Clujului, pentru a marca festivalul. Vă promit că personajele noastre de poveste vor fi prietenoase în lumea real. Ele se vor regăsi peste tot în oraș, în decoruri butaforice”.

DSC_0037

Cum va fi amnejat spațiul alocat Festivalului

Spațiul festivalului va fi amenjat în cinci zone tematice: Hoia Baciu devine The Mountain, Malul Someșului devine The River, Parcul Central devine The Forest, Piața Unirii se schimbă în The Citadel, iar Cluj Arena devine The Arena. Zona River va avea trei scene – cea principală, la Cluj Arena, și două scene secundare, în interiorul și exteriorul Sălii Polivalente. Aici, participanții vor avea posibilitatea să savureze preparate din bucătăriile internaționale, pe toată perioada festivalului. Zona The Forrest va fi situată în Parcul Central și va fi alcătuită din două scene, un târg de produse urbane și o zonă specială de chill out, pregătită pentru vizitatori. Zona The Citadel va avea o scenă situată în Piața Unirii, special creată pentru a da impresia unui castel. Zona The Pool va fi amenajată într-un ştrand din Cluj Napoca, în incinta căruia se va amenaja o scenă. UNTOLD Festival va amenaja și zone de camping și o parcare pentru vehicule mici. Campingul, accesibil tuturor participanților în limita locurilor disponibile, va fi îngrădit și păzit permanent. În interiorul acestuia vor exista dușuri cu apă curentă, toalete ecologice și zone de reciclare. Tot pe teritoriul campingului vor funcționa magazine non-stop, terase, precum și o zonă de foodcourt. Costurile pentru accesul cu cortul sau cu rulota în zona camping-ului vor fi de 49 lei de persoană, iar costul pentru parcare va fi de 39 lei de mașină. Costurile includ cele patru zile de festival. Pentru accesul la zona de camping, vor fi puse la dispoziție mijloace de transport în comun.

DSC_0042

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.