Închide

O autoutilitară a fost distrusă de încă un incendiu de vegetație, azi în comuna clujeană Bologa

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 01, 2024 0 60

O autoutilitară a fost distrusă de încă un incendiu de vegetație, azi în comuna clujeană Bologa.

La fața locului au intervenit pompierii din Huedin, e vorba de un incendiu de vegetație uscată în localitatea Bologa din comuna Poieni, în această după-masă. O dată ce au ajuns la fața locului, echipajele au constatat că incendiul se extinsese și la o autoutilitară parcată, dar și la 50 de baloți de fân. Pe de altă parte, exista riscul ca flăcările sa se extindă la un alt autoturism, pe care pompierii l-au protejat , după cum a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Din fericire, în urma incendiului nu au fost persoane care să solicite îngrijiri medicale.

Amintim, incendiile de vegetație sunt tot mai frecvente în această perioadă a anului; a da foc la miriști pentru igienizare e ilegal iar cine e prins riscă amenzi consistente. Doar ieri nu mai puțin de 50 de hectare de vegetație au luat foc într-o comună din Cluj, lupta cu flăcările a durat zece ore. Aici detalii

Majoritatea incendiilor de vegetație au drept cauză probabilă utilizarea focului deschis de către persoane care rămân neidentificate. Există reguli pentru arderea miriștilor, vegetației uscate şi resturilor vegetale – numai după obținerea permisului de lucru cu focul, document care se eliberează de către Șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență constituit la nivelul autorităților publice locale sau persoana desemnată în acest sens. Deși incendiile de vegetație par situații ușor de gestionat, intervenția  pompierilor este necesară în aceste cazuri pentru a evita extinderea flăcărilor la zonele împădurite, imobilele sau bunurile materiale aflate în apropierea terenurilor aprinse și apoi lăsate nesupravegheate. Majoritatea incendiilor de vegetație au drept cauză probabilă utilizarea focului deschis de către persoane neidentificate.

Astfel de situații au loc cu sutele în fiecare primăvară doar în Cluj. Clujenii își dau foc la miriști și ajung ca flăcările să scape de sub control: în zeci de cazuri au trebuit să cheme pompierii ca focul să nu se extindă. În urmă cu patru ani un bărbat din Dej a decedat în timp ce încerca să stingă un astfel de incendiu până la sosirea pompierilor.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu