Închide

Incendiu de vegetație de amploare ieri în Cluj, zeci de hectare afectate, lupta pompierilor cu flăcările a durat zece ore

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 01, 2024 0 150

Incendiu de vegetație de amploare ieri în Cluj, zeci de hectare afectate, lupta pompierilor cu flăcările a durat zece ore.

E vorba de un incendiu de vegetație uscată în localitatea Surduc, din comuna Iara. La fața locului au intervenit ieri pompierii din garda de intervenție Băișoara, dar și de la detașamentul din Turda al Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Primele intervenții au început sâmbătă la ora 15, de către pompierii din Băișoara, după care forțele de intervenție au fost suplimentate cu pompieri de la Turda, care au sosit cu o autospecială de stingere și cu un microbuz, dar și cu ajutoare de la Ocolul Silvic și localnici. Din primele date, flăcările au afectat o suprafață de aproximativ 40 de hectare, extinzându-se parțial și la liziera pădurii.

În această dimineață ISU Cluj a publicat o fotografie cu toate forțele de intervenție ale pompierilor implicate în stingerea incendiului, fără a pune la socoteală pădurarii și localnicii. ISU Cluj a anunțat azi că lupta cu flăcările a durat, ieri, aproape zece ore. ”Colegii de la Detașamentul Turda au muncit asiduu pentru a stinge flăcările care au afectat o suprafață de peste 40 de hectare în localitatea Surduc. Incendiul a pornit de la vegetația uscată, iar din cauza vântului puternic s-a extins și la litieră. N-au existat nici surse de alimentare cu apă, accesul la unele focare s-a făcut cu maximă dificultate, astfel că, la un moment dat, vâlvătaia părea să câștige. Chiar și așa, acești oameni nu au cedat! Mulți dintre ei au venit de acasă, hotărâți să apere cu orice preț pădurea. Cot la cot cu pompierii au lucrat reprezentanți ai Ocolului Silvic și numeroși localnici inimoși. Cu toții au depus un efort colosal și au plecat după miezul nopții. Pe această cale, ținem să le mulțumim”, a transmis ISU Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu