Închide

Numărul testelor de depistare a infecției cu coronavirus în Cluj continuă să fie de ordinul sutelor pe zi

Sănătate by Actual de Cluj - mai 10, 2022 0 107

foto wikipedia.org

Numărul testelor de depistare a infecției cu coronavirus în Cluj continuă să fie unul de ordinul sutelor pe zi în ciuda faptului că numărul cazurilor confirmate e tot mai mic.
Datele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj prezentate la solicitarea actualdecluj.ro arată că zilnic în ultimele săptămâni au fost procesate, la Cluj, sute de teste rapide și RT-PCR pentru depistarea infecției cu coronavirus, în contextul în care numărul cazurilor noi e de câteva zeci zilnic. Astfel, ieri de exemplu în Cluj au fost procesate peste trei sute de teste RT-PCR și aproape nouă sute de teste rapide. În total din 24 aprilie până ieri la Cluj au fost procesate peste 3.200 de teste RT-PCR și peste 10.500 de teste rapide. Mai jos cifrele:

Amintim, incidența infecției cu coronavirus se apropie de pragul de două cazuri la mia de locuitori în Cluj-Napoca, un record al ultimului an, după cum arată datele Direcției de Sănătate Publică.
Azi incidența infecției cu coronavirus e în oraș de 2,09 cazuri la mia de locuitori, ceea ce înseamnă un număr de cazuri active de 703. În județ incidența, cea mai mare din țară, e azi de 1,3 la mie, cea mai mare din România și triplă față de media națională. În județ sunt înregistrate azi sub o mie de cazuri active, mai exact 980. Spre comparație, în urmă cu o săptămână, în 2 mai, incidența din oraș era de 2,48 cazuri la mie, adică 834 cazuri active, iar în județ incidența era de 1,55 la mie, adică aproape 1.200 de cazuri active.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare