Închide

Numărul mediilor de 10 la examenul de bacalaureat în Cluj a crescut la zece, de la opt, după rezolvarea contestațiilor

Educaţie by Actual de Cluj - iul. 01, 2022 0 78

Numărul mediilor de 10 la examenul de bacalaureat în Cluj a crescut la zece, de la opt, după rezolvarea contestațiilor.

În județul Cluj, cei zece candidați care au obținut media 10 la examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022 provin de la Liceul Teoretic ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca – patru absolvenți, Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca – doi absolvenți și respectiv Colegiul Național ”Gheorghe Șincai”, Colegiul Economic ”Iulian Pop”, Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” și Liceul Teoretic ”Lucian Blaga”, toate din Cluj-Napoca –  câte un absolvent.

Amintim, rata de promovare a examenului de bacalaureat a crescut în Cluj cu peste un procent după rezolvarea contestațiilor.
E vorba mai exact de o variație de 1,1 % în rata de promovare a examenului în Cluj, în condițiile în care în județ s-a înregistrat și în acest an cea mai mare rată de promovare a examenului, din țară.

Rata cumulată de promovare calculată la nivel național este 75,2%, superioară cu 1,9%, în raport cu rezultatele inițiale (73,3%) și cu 5,4% față de prima sesiune a anului trecut (69,8% – rată de succes în anul 2021).

În Cluj au fost depuse peste o mie de contestații, mai exact 1.054, dintre care doar un sfert, adică 250, au fost modificate.
Amintim, în Cluj s-au înscris la examenul de bacalaureat în acest an peste patru mii de candidați, dintre care la examen s-au prezentat 3.934. Peste cinci sute dintre candidați au fost respinși, respectiv au primit medii sub 6, o rată de promovare de 86,2%.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu