Închide

Număr record de vizitatori anul trecut la grădina botanică din Cluj, peste valorile înregistrate înainte de pandemia de coronavirus. ”Am avut și peste 5.000 de vizitatori pe zi”

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 27, 2023 0 130

Număr record de vizitatori anul trecut la grădina botanică din Cluj, peste valorile înregistrate înainte de pandemia de coronavirus.

Astfel, în 2022 numărul vizitatorilor care au intrat în Grădina Botanică ”Alexandru Borza” din Cluj-Napoca a ajuns anul trecut la peste 232.500, un număr record, ce depășește chiar și valorile înregistrate în anii anteriori declanșării pandemiei de coronavirus, după cum arată datele universității ”Babeș-Bolyai”, în a cărei administrare se află.

Creșterea e cu aproape 40% peste numărul înregistrat în anul precedent. În 2021 numărul vizitatorilor Grădinii Botanice s-a apropiat, în anul 2021, de 170.000. ”Aproape 78.000 de vizitatori au fost doar în lunile aprilie și mai, atrași în special de colecțiile remarcabile de bulboase de primăvară – lalele, zambile, brândușe, narcise”, spune directorul Mihai Pușcaș. ”În această perioadă am avut și peste 5.000 vizitatori pe zi. O creștere spectaculoasă a celor care ne-au trecut pragul am avut de asemenea în lunile de toamnă – septembrie, octombrie -, datorită evenimentelor multiple pe care le-am avut, de exemplu expoziția de plante carnivore, expoziția de fluturi”.

Grădina botanică are o suprafață de peste 81 hectare de spații verzi, adică aproximativ 10% din zona verde a orașului. A fost deschisă în 25 iunie 1925.

Citește și:

Grădina Botanică a avut anul trecut 170.000 de vizitatori. Cu 65% mai mulți decât în anul precedent

MULTIMEDIA "Arca lui Ion". Clujul depozitează toată flora României în cel mai mare herbar al țării

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare