Închide

Nu-i interesează șefia. Zeci de școli din Cluj nu au directori: nu s-a înscris nimeni la concurs sau au picat examenul

Educaţie by Actual de Cluj - iul. 21, 2017 0 405

Directori noi de școli în Cluj după concursuri, ieri: 36 de școli au conducere nouă dar alte încă pe atâta au rămas cu posturile neocupate.

În Cluj un număr de 36 de candidaţi au promovat examenul pentru posturi de directori și directori adjuncți, după ultimele probe ale concursului, de ieri. Numărul e semnificativ mai mic decât cel de înscriși – 54 de candidați s-au înscris pe posturi, dar numai 36 au trecut examenul: 12 candidaţi au fost declaraţi respinşi, iar un candidat nu s-a prezentat la examen la ultimele două probe.

Totodată, alți cinci candidaţi au fost declarați admişi, dar au avut contracandidaţi cu punctaj mai mare care au fost declaraţi, conform metodologiei, promovaţi pe posturile respective.

Aceasta înseamnă că jumătate dintre posturile scoase la concurs au rămas neocupate: au promovat 36 de directori, s-au înscris 54, dar școlile cu posturi scoase la concurs ajung la 62: un număr de 40 de funcţii vacante de director şi 24 de funcţii vacante de director adjunct.

Concursul pentru șefia de școli a constat în trei probe: proba scrisă a presupus rezolvarea de către candidaţi, în cel mult 90 de minute, a unui test-grilă din legislație și management educațional, evaluarea curriculum-ului vitae al candidaţilor și respectiv un interviu.

În urma concursului, sunt 18 posturi scoase la concurs pe care nu a promovat niciunul dintre candidaţii înscrişi (11 posturi de director şi 7 posturi de directori adjuncţi). De asemenea, au fost 16 posturi de director scoase la concurs pentru care nu a existat niciun candidat şi 7 posturi de director adjunct pentru ocuparea cărora nu s-a înscris niciun cadru didactic.

Astfel, arată o evidență a Inspectoratului Școlar din Cluj, în acest moment în Cluj sunt ocupate prin concurs 258 de posturi de director sau director adjunct din totalul de 292 de astfel de posturi din sistem.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Tags