Închide

TITULARIZARE Ministrul Educației: cele mai puține contestații sunt în Cluj

Educaţie by Actual de Cluj - iul. 20, 2017 0 211

Județul Cluj are cele mai puține contestații depuse la examenul de titularizare, în țară, conform ministrului Educației Liviu Pop.

În țară județul cu cele mai multe contestații – practic, un candidat din patru – e Mehedinți, cu 26,55%; la polul opus e Clujul, cu 13,5%.  Amintim, județul Cluj a obținut cea mai mare medie de candidați ce au absolvit examenul de titularizare, săptămâna trecută; de atunci au urmat contestațiile, și nu sunt puține – aseară numărul acestora ajungea la 3.800, adică 18,3% din totalul de 20.763 candidați.

Amintim situația la Cluj: aici un număr de nouă profesori care au susținut în acest an examenul de titularizare la Cluj au reușit să obțină note de 10 – de altfel mai bine de jumătate dintre candidați au obținut note de trecere, peste 7 – adică 58,81%, cel mai bun procent din țară – ceea ce înseamnă că în întreaga Românie 1 din 2 candidați la posturi în care să le predea copiilor a căzut examenul.

În Cluj au susținut examenul un număr de 1.067 candidați, iar alți 56 candidați s-au înscris dar nu s-au mai prezentat la concurs; în plus lucrările a patru candidați au fost anulate în centrele de concurs pentru nerespectarea metodologiei și, de semnalat, niciun candidat nu a fost eliminat pentru fraudă.
Cele 9 note maxime au fost obținute de candidații clujeni la disciplinele Arte Vizuale – patru candidați; Educație Muzicală – doi, și câte unul la Educație Fizică și Sport, Educație Tehnologică și respectiv Geografie.

În ce privește disciplinele la care candidații au obținut în număr mare note peste 7, prima dintre acestea este Limba și literatura română, Pedagogia preșcolară și metodica desfășurării activităților instructiv educative în grădinița de copii – 93 de note peste 7 din 205 candidați. Alte probe au fost Limba și literatura română, Elemente de pedagogie școlară și elemente de didactică generală aplicate disciplinelor din învățământul primar – 67 de note peste 7 din 119 candidați, Psihopedagogie specială (51 de note peste 7 din 103 candidați), Limba și literatura engleză (50 de note peste 7 din 70 de candidați) și respectiv Limba și literatura română (34 de note peste 7 din 102 de candidați).

Pentru angajarea pe perioadă determinată, adică posturi de suplinitori, candidaţii trebuie să obţină cel puțin nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică sau inspecţia specială în profilul postului. În Cluj procentul notelor între 5 și 7 este de 28.16%.

Să mai spunem că la Cluj candidaţii au concurat pe 63 de posturi pe perioadă nedeterminată, dintre care 45 în mediul urban, şi pe 712 posturi complete pe perioadă determinată. Examenele au fost organizate în patru centre, în funcție de disciplina de concurs: Şcoala Gimnazială ,,Octavian Goga”, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, Colegiul Tehnic ,,Edmond Nicolau” Cluj-Napoca și respectiv Şcoala Gimnazială ,,Ion Agârbiceanu”, toate din Cluj-Napoca.

Citește și:

Titularizare: cele mai bune rezultate din țară sunt în Cluj

 

No automatic alt text available.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu