Închide

2 universități din Cluj învață liceeni care e viața de student, în program național de 200 milioane de euro

Educaţie by Actual de Cluj - iul. 21, 2017 0 221

Opt universități din țară, între care două de la Cluj, organizează 20 de programe de vară pentru liceeni.

Opt instituții de învățământ superior din sistemul public derulează în următoarele săptămâni 20 de programe de vară pentru mai mult de 1.000 de elevi, conform unei evidențe a Ministerului Educației. Mai exact, sunt vizați elevii aflați în situație de risc: trăiesc în familii cu venituri mici, aparțin minorităților naționale, locuiesc în zone rurale sau alte zone în care nu există școli în vecinătate, au unul sau ambii părinți în străinătate sau au cerințe educaționale speciale. „Activitățile organizate în special în campusuri oferă acestor elevi o experiență universitară timpurie, menită să îi familiarizeze cu mediul academic și să inițieze o dezvoltare a abilităților relevante pentru succesul în învățământul superior”, arată ministerul.

Din Cluj în acest program participă universitatea „Babeș-Bolyai” și Universitatea Tehnică. În plus față de acestea în program sunt Universitatea Politehnica și Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea de științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului ‘Regele Mihai I al României’ din Timișoara, Universitatea ‘Dunărea de Jos’ din Galați, Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iași și respectiv Universitatea din Craiova.

Până la finalul Schemei de Granturi Competitive pentru universități — Programe de Vară (SGU-SV) din cadrul proiectului ROSE (2020), se estimează un număr de peste 10.000 de elevi — beneficiari prin intermediul a 640 de programe de vară de tip punte. Apelul la propuneri de subproiecte din runda a II-a va fi lansat în luna noiembrie a acestui an, urmând ca activitățile să se desfășoare în perioada mai — septembrie 2018. Proiectul are o valoare totală de 200 milioane de euro, este finanțat integral de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare după un acord semnat în 2015.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu