Închide

Nu e glumă! Un clujean a fost taxat cu 120 de euro pentru o călătorie cu autobuzul din Grigorescu până-n Mărăști: „Mai ieftin ajungeam din Cluj la Dortmund, cu avionul”

ActualitateRecomandarea redacției by Catalin Suciu - feb. 29, 2016 0 17082

Sistemul de achiziționare bilete de transport în Cluj dă erori monumentale. Practic, dacă nu-i deschis ghișeul de tichete ca-n orașele balcanice uitate de timp, e firesc să-ți iei un bilet de transport prin serviciul de SMS, sistem implementat în Cluj începând de anul trecut.

Un clujean l-a testat cu „succes” și-a promis că data viitoare sigur n-o va mai face. S-a urcat pe linia 30, din cartierul Grigorescu, a dat un sms să-și ia biletul ca să ajungă în Mărăști și-a primit sute de mesaje de confirmare de plată. SMS-urile i-au venit necontrolat până când compania de telefonie mobilă i-a blocat abonamentul. Nota de plată pentru călătorie: 120 de euro!

Se pare cConfirmareă plătesc pentru păcatele din liceu, când circulam cu treizeciu’ fără bilet. Mă costă biletul ăsta mai mult decît un zbor Wizz până la Dortmund sau decât o călătorie cu taxiul prin Bucureşti, când simte şoferul că ai accent de ardelean. Dar ăsta e Clujul, oraş scump. Aşa am citit, că e Silicon Valley de România, capitala tenisului, snookerului şi a fotbalului, cu cel mai tare festival din Europa şi cele mai mari preţuri la apartamente şi chirii. Păi dacă o cutie de chibrituri cu două camere din Grigorescu costă 70.000 de euro, e normal ca un bilet de autobuz să fie 120 de euro. O nimica toată, o zi de muncă pentru un IT-ist bun, cum sunt, cu siguranţă, şi ăia care au făcut softul pentru RATUC şi Vodafone”, ne-a povestit Emil Moldovan, cetățeanul în cauză.

 

 

Mi-am cumpărat bilet de autobuz prin sms acum o juma’ de oră. De atunci, primesc încontinuu mesaje de confirmare. Sînt…

Posted by Emil Moldovan on Sunday, 28 February 2016

În mod obișnuit, sistemul de achiziționare de bilete prin sms funcționează astfe: mesajele se trimit la numărul de telefon 7479 cu un text, în funcție de tipul de bilet de bilet pus la dispozie de Compania de Transport.

confirmare2

O călătorie pe o linie de 45 de minute costă 0,5 euro plus TVA. Ca să-ți cumperi acest tip de bilet prin SMS trebuie să trmiți un mesaj cu numărul liniei.

O călătorie pe toate liniile de 60 de minute costă 0,9 euro plus TVA. Ca să achiziționezi acest tip de bilet trebuie să trimiți un mesaj cu litera T la numărul de telefon amintit.

Un abonament de 24 de ore pe toate liniile din Cluj-Napoca costă 2,6 euro plus TVA. Ca să achiziționeți acest tip de abonament trebuie să timiți un mesaj cu litera A.

Cei care aleg acest sistem de plată al biletelor vot primi un mesaj de confirmare care va fi, de fapt, biletul electronic de călătorie.

autob

  • author photo two

    Catalin Suciu

    Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu