Închide

Nu demult erau doamnele „premiate” din politică. Astăzi își dau cu oalele în cap

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - iun. 08, 2019 0 1106

A primit fucții și a evoluat în PSD ca om politic, pentru ca ulterior – după ce nu s-a mai simțit sprijinită de noua conducere a partidului – să demisioneze. Este vorba despre clujeanca Aurelia Cristea, actualmente lider al Pro România Cluj – formațiunea lui Victor Ponta, care tocmai a făcut o figură excelentă la alegerile din 26 mai, trecând pragul electoral care i-a asigurat accederea în Parlamentul European.

Aurelia Cristea a simțit nevoia astăzi să-i trimită o săgeată otrăvită europarlementarului PSD Maria Grapini, cea cu care, prin 2014, făcea echipă în cabinetul de miniștri al Guvernului Ponta, și cu care nu se sfia să împărtă politețuri și cuvinte alese. Atât Cristea cât și Grapini s-au numărat printre „premiatele” Galei „Excelența la Feminin”, din 2013 (vezi foto sus), eveniment cu mare ștaif, patronat de Asociația Femeilor de Afaceri din Cluj.

În postarea de pe pagina sa de facebook, Cristea a criticat emisiunea Marinei Alămșan, „Femei de nota 10”, de pe TVR, în care era invitată Maria Grapini. „(…)Cu astfel de emisiuni, deși aveți încă profesioniști foarte buni, vă pierdeți toată credibilitatea, și cel mai grav este că ne risipiți banii” – a scris reprezentanta Pro România Cluj. Europarlamentarul PSD, Maria Grapini, a reacționat prompt, declarându-se surpinsă de comentariul răuvoitor al fostei colege din Guvern. Totodată, Grapini n-a ezitat să-i întoarcă săgeata, amintindu-i Aureliei Cristea că, spre deosebire de ea, nu a cerut niciodată o funcție de la partid, și că și-a făcut cariera fără să fie în politică, fiecare funcție fiindu-i „propusă, ca un rezultat al muncii”. Cristea a încercat să bată în retragere, explicându-i Mariei Grapini că s-ar fi referit la emisiune: „dacă ați fi fost puțin mai atentă, ați fi remarcat că postarea se referă la TVR” – numai că Grapini nu s-a lăsat convinsă, mai ales că n-a fost singura care a remarcat comentariul răutăcios: „Eu am întâlnit destui oameni care-și schimbă părerea în funcție de propriile interese. Îți doresc succe!”, i-a răspuns Grapini.

O anume Victoria Burton – cunoscută atât de Cristea, cât mai ales de Grapini, s-a sesizat la rândul ei: „Aurelia, îți afișezi deschis disprețul pentru Maria Grapini? Se poate? Tu ai fost în PSD, iar ea este acum europarlamentar PSD! Nici nu-mi vine să cred cum „evoluează” abordarea politică (…)”. Grapini a concluzionat că ”unii oameni când nu ajung la struguri spun că sunt acri”.

Maria Grapini a evoluat în industria textilă, în Timișoara, fiind inginer de profesie. Ea a fost președinte al Asociației Femeilor Antreprenor din România, precum și președintele Federației Patronale din Industria Ușoară, membru în Consiliul Național al Exportatorilor. A fost parte din Partidul Conservator – ulterior devenind membru al Partidul Puterii Umaniste (după ce omul de afaceri Dan Voiculescu s-a separat de liderul de atunci al PC, Daniel Constantin). Grapini a fost numită ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, în Gvernul Ponta. În prezent este membru PSD și europarlementar.

Aurelia Cristea a fost membru PSD și și-a desfășurat activitatea în zona Asigurărilor. Ea a ajuns ministru pentru Dialog Social tot în Guvernul Ponta. Pe plan local, a fost președintele PSD Cluj Napoca, iar în 2016 se pregătea să candideze la Primăria Cluj Napoca. Pe ultima sută de metri, social democrații au eliminat-o pe Cristea din cursa electorală, decizând să-l susțină pentru Primărie pe omul de afaceri Octavian Buzoianu. Acela a fost momentul care a determinat-o pe Cristea să iasă din PSD. Ulterior a aderat la formațiunea lui Victor Ponta, iar astăzi este din nou un politician cu pretenții, simțindu-se îndreptățită s-o privească de sus pe Grapini, uitând că nici ea n-a fost scutită de critici în ce privește modul în care a evoluat pe scena politică. Presa a fost mai mereu critică la adresa Aureliei Cristea – mai ales după ce a fost numită ministru – evidențiindu-i traseul profesional obscur  – devenită  ministru, după ce a plecat de la statutul de simplu angajat într-un aprozar (și-o semnalăm pur și simplu ca pe un fapt, nicidecum pentru că acesta ar fi vreun lucru condamnabil).

 

 

 • author photo two

  Cosmina Fernoaga

  Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare